روش تهیه شیرین پلو برای مهمانی‌های نوروزی


شیرین پلو یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که معمولاً آن را در مهمانی‌های رسمی طبخ می کنند. البته در عید نوروز و فرصت دید و بازدیدهای نوروزی هم کاربرد دارد.

مواد لازم برای 8 نفر: 

مرغ یك عدد، حدود دو كیلوگرم، تكه تکه خرد شود(بدون پوست)
برنج 700 گرم
خلال پرتقال یا نارنج خشك 150 گرم تازه 400 گرم
خلال پسته 100 گرم
خلال بادام 100 گرم
هویج 4 عدد
شكر 700 تا 800 گرم
زعفران یك‌چهارم پیمانه دم كرده
روغن مایع به میزان لازم
كره یا روغن حیوان به میزان لازم
پیاز یك عدد
نمك و فلفل به میزان لازم


طرز تهیه:

خلال پوست پرتقال یا نارنج را پاك كنید تا كاملاً تمیز باشد در یك قابلمه كه گنجایش آب بیشتر را داشته باشد روی خلال‌ها را آب بگیرد دو تا 3 بار بجوشانید در آب ساده بریزید و چند بار با فاصله یك ساعت آب آن را عوض كنید تا تلخی آن گرفته شود. شكر را با 4 پیمانه آب بجوشانید بعد از آن كه شربت كمی غلیظ شد خلال تلخی گرفته را در آن بریزید. هویج‌ها را كاملاً‌ با پوست‌كن پوست بگیرید و رنده درشت كنید و همراه با یك پیمانه آب و یك‌هشتم قاشق جایخوری نمك بپزید و در صافی بریزید و به شربت و خلال پرتقال اضافه كنید و بعد روی حرارت بگذارید و بجوشانید تا یك پیمانه از شربت باقی بماند خلال پرتقال و هویج شیرین شده را در صافی بریزید و شربت آن را نگهدارید.

خلال بادام و پسته را تمیز كنید و بشویید و دو سوم هر كدام را با خلال های شیرین شده مخلوط كنید و كنار بگذارید مرغ را با یك عدد پیاز و كمی نمك و فلفل بپزید تا بعد از پختن یك ‌دوم پیمانه آب آن باقی بماند آب مرغ را صاف كنید و با شربت باقیمانده از خلال‌ها مخلوط كنید همراه با یك‌دوم زعفران و یك تا دو قاشق كره یا روغن حیوانی آب كرده و كنار بگذارید برنج خیس كرده را آبكش كنید و دو تا سه قاشق روغن مایع را با یك پیمانه آب گرم روی برنج آبكش شده در آبكش بریزید و بعد برنج را طبق معمول دم كنید ده دقیقه آخر كه برنج دم كشیده شربت را روی برنج بدهید.

موقع كشیدن برنج در ظرف دو‌سوم برنج را همراه با بقیه زعفران و یك قاشق كره یا روغن حیوانی با دو سوم مخلوط خلال‌ها مخلوط كنید و برنج را در دیس بكشید و برنج همراه با مخلوط خلال‌ها را با لایه‌لایه با برنج مخلوط كنید و روی آن را طبق سلیقه خود با یك‌سوم مخلوط خلال‌ها و برنج زعفرانی تزیین كنید.مرغ را نیز می‌توانید لایه‌لایه داخل مخلوط برنج و خلال‌ها گذاشته و یا در دیس جداگانه بگذارید و با كمی مخلوط خلال تزیین كنید.



شیرین پلو به همراه جوجه کباب


راز و رمزها:

1ـ شیرین‌پلو را می‌توانید با گوشت گوسفند ماهیچه و یا كوفته ریزه بپزید.
2ـ مرغ شیرین پلو را بعد از پختن می‌توانید سرخ كنید.
3ـ مرغ را می‌توانید بدون استخوان كنید و لابه‌لای برنج بریزید.
4ـ شیرین پلو را بدون هویج نیز می‌توانید تهیه كرد البته هویج هم طعم خوبی به شیرین‌پلو می‌دهد و هم از نظر اقتصادی صرفه می‌باشد.
5ـ مایع شیرین‌پلو را می‌توانید با برنج لابه‌لا دم كنید البته باید خلال پسته را حذف كنید چون رنگ سبز خلال از بین می‌رود و سبزی آن كم می‌شود و ته‌دیگ برنج احتمال سوختن دارد چون غذا شیرین است و مراقبت زیاد را طلب می‌كند.
6ـ می‌توانید مایع شیرین پلو را تهیه كنید و در فریزر نگهدارید البته شربت را نیز باید در ظرف‌های كوچك جداگانه در دار فریز كنید تا موقع مصرف با آب گوشت و مرغ مخلوط كنید و روی برنج بدهید.
7ـ در صورت داشتن مایع شیرین پلو در فریزر هر موقع كه لازم بدانید فوری می‌توانید یك دیس شیرین‌پلو داشته باشید همراه با غذاهای دیگر
8ـ از خلال‌های تازه استفاده كنید و مراقب باشید رنگ خلال پسته كاملاً سبز باشد.
9ـ خلال نارنج از خلال پرتقال خوش‌عطرتر می‌باشد.
10ـ مرغ شیرین‌پلو را می‌توانید با مقداری زعفران و كمی آب و یك قاشق روغن مایع بپزید كه مرغ طعم زعفرانی داشته باشد پیاز هم برای پختن این نوع مرغ لازم نیست و زعفران بوی مرغ را می‌گیرد و خیلی هم خوش طعم می‌شود.
11ـ شیرین‌پلو از غذاهایی است كه اصولاً در جشن‌ها و میهمانی‌ها استفاده می‌شود در كنار غذاهای دیگر جون همه‌ی افراد غذاهای شیرین را نمی‌پسندند ولی خیلی‌ها عقیده دارند كه جشن پیوند(عروسی و نامزدی) بدون شیرین‌پلو شگون ندارد و حتماً‌ باید در سرسفره‌ی این جشن‌ها شیرین پلو باشد.
شاید این عقیده بر این پایه باشد كه غذایی شیرین است شگون دارد و هم خوش آب و رنگ و طعم خوش خلال نارنج و پرتقال بوی خوشی در فضا پراكنده می‌كند.


نقل از :هنر آشپزی

کد: 3531 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۲۴ اسفند بازدید: 9393 ساعت: 10:32 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
2 این افزودنی محبوب متهم به سرطان زایی است ۱۴۰۲ شنبه ۱۰ تير
3 شیرین کننده های مصنوعی تاثیری در کاهش وزن ندارند ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ خرداد
4 محاسبه وزن جعبه با شیرینی کم‌فروشی است ۱۴۰۲ شنبه ۱۹ فروردين
5 درباره ویژگی‌های زولبیا و بامیه سالم بیشتر بدانید ۱۴۰۲ شنبه ۱۹ فروردين
6 روزه‌داران مصرف شیرینی را کاهش دهند/ زولبیا بامیه ممنوع!؟ ۱۴۰۲ شنبه ۱۲ فروردين
7 طرز تهیه مسقطی انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
8 تارت خرمالو را اینگونه برای یلدا تهیه کنید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
9 شیرینی هایی که شما را زشت می کنند! ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۸ آذر
10 آشنایی با شیرینی سنتی ایلامی‌ها در شب یلدا ۱۴۰۱ جمعه ۲۵ آذر
11 طرز تهیه کوکی انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۲ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  موثرترین روش کاهش وزن موثرترین روش برای کاهش وزن، کم خوری و فعالیت زیاد ...

  درباره حساسیت غذایی كودكان چه می‌دانید لقمه: حدود شش درصد كودكان در سه سال ابتدایی زندگی ...

  حساسیت های غذایی در کودکان پایگاه خبری لقمه: هنگامی که سیستم ایمنی بدن به چیز...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

پوستى بدون چروک با ده ماده غذایى بسیارى از مردم ویتامین A را پیام آور بینایی بهتر مى دانند. توجه کنید که سلامت پوست ما نیز مستقیماً به میزان ویتامین A غذاى ما مرتبط است.
فیروزآباد قطب تولید گیاهان دارویی و عسل برگ / صادرات سالانه ۵۰ تن گیاهان دارویی به اروپا پایگاه خبری لقمه: شهر فیروز آباد استان فارس در راستای معرفی قطب‌های صنایع تبدیلی،‌ به عنوان قطب تولید گیاهان دارویی به ویژه عسل برگ معرفی و اعلام شد، سالانه ۵۰ تن گیاهان دارویی این شهر به اروپا صادر می‌شود.
آنچه باید درباره خوراک مرغ بدانید آیا جگر مرغ حاوی هورمون است؟ پوست مرغ باعث افزایش موهای زائد می‌شود؟ مصرف سنگدان برای مبتلایان به بیماری‌های التهابی خطر دارد؟ مضرات بال و گردن مرغ در چیست؟ این‌كه می‌گویند پای مرغ باعث غضروف‌سازی می‌شود، صحت دارد؟ اصلا چرا كارشناسان تغذیه و متخصصان صنایع غذایی خوردن فرآورده‌های جانبی طیور را زیاد توصیه نمی‌كنند؟
باید و نبایدهای لاغری که شاید از آنها بی‌خبر باشید اگر به دنبال راه‌حل‌هایی برای لاغری می‌گردید، خوب است بدانید کارهایی هست که باید آنها را انجام دهید و کارهایی هم هست که اگرچه فکر میکنید برای رسیدن به این هدف موثرند اما اشتباه هستند و نباید آنها را انجام دهید.