آیا کاهش وزن با رژیم‌های کوتاه مدت گیاه‌خواری جواب می‌دهد؟


رییس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه رژیم گیاه‌خواری برای بدن مضر است، گفت: گیاه‌خواری مطلق موجب کمبود برخی از مواد غذایی برای بدن می‌شود.

به گزارش لقمه، احمد اسماعیل‌زاده با بیان اینکه گیاه‌خواری رژیمی بر پایه مصرف گیاهان و به معنای پرهیز از خوردن گوشت جانداران است، اظهار کرد: در این رژیم منابع غذایی حیوانی به ندرت و یا اصلا مصرف نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه چندین نوع گیاه‌خواری وجود دارد و جهت‌گیری گیاه‌خواران در برابر دام‌ها و فرآورده‌های دامی متفاوت است،‌ ادامه داد: در برخی از رژیم‌های گیاه‌خواری از خوردن تمام فرآورده‌های جانوری پرهیز می‌شود اما در برخی دیگر مصرف منابع حیوانی مانند شیر و تخم مرغ مانعی ندارد.

دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به فواید گیاه‌خواری برای بدن گفت: رژیم‌های گیاه‌خواری شامل مقدار قابل توجهی فیبر و آنتی‌اکسیدان است اما گیاه‌خواری مطلق موجب کمبود برخی از مواد غذایی برای بدن می‌شود.

اسماعیل‌زاده با بیان اینکه حذف کامل فرآورده‌های گوشتی و دامی موجب کمبود برخی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید در بدن می‌شود،‌ افزود: اگرچه بهتر است بسیاری از مواد غذایی مصرفی از گروه غذایی گیاهان باشد اما در رژیم غذایی گیاه‌خواری مطلق کمبود کلسیم، روی، آهن و ویتامین B12 شایع است.

وی با اشاره به اینکه رژیم گیاه‌خواری به برخی از بیماران خاص توسعه می‌شود، بیان کرد: در بسیاری از بیماری‌های مزمن استفاده از رژیم گیاه‌خواری اما نه به صورت مطلق توصیه می‌شود. برای مثال برای افراد چاق، بیماران دیابتی،‌ بیماری‌های قلبی و عروقی حتی برخی از سرطان رژیم‌های مبتنی بر گیاهان مفید است.

رییس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: البته در برخی از بیماری‌ها مانند بیماری‌های کلیوی باید در مصرف سبزی‌جات احتیاط شود اما این احتیاط به معنی عدم استفاده از سبزی‌جات در رژیم غذایی این افراد نیست.

اسماعیل‌زاده با اشاره به تاثیر مثبت گیاه‌خواری بر کاهش وزن گفت: کاهش وزن با رژیم گیاه‌خواری در صورتی نتیجه بخش است که برای طولانی مدت ادامه پیدا کند زیرا کاهش وزن با رژیم کوتاه مدت گیاه‌خواری موقتی است.


نقل از :ایسنا

کد: 3852 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۴ ارديبهشت بازدید: 2682 ساعت: 10:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 صرف نظر چینی‌ها از اصرار برای ماندن در بازار امریکا/تبعات جنگ تعرفه ای برای امریکایی و چینی ها ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
2 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
3 دلار وارد کانال ۷۰ هزار تومان شد/کاهش تقاضای سفته‌بازی ۱۴۰۴ دوشنبه ۲ ارديبهشت
4 اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشارکتی برای افزایش عملکرد گندم در استان تهران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
5 سیگنال دور دوم مذاکرات به بازار طلا و سکه؛ سکه ۳.۸ میلیون تومان ریخت ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
6 درمان پیش دیابت با کلم بروکلی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
7 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
8 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
9 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن
10 راز سلامتی در یک دانه سرشار از امگا ۳ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
11 چگونه آسیب پذیری اقتصادی را کاهش دهیم؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  فواید درمانی طالبی طالبی یكی از بهترین منابع ویتامین آ است و مملو از ...

  بهترین داروهای جهان در آشپزخانه شماست خیلی از داروهای شیمیایی را تاحدودی می‌شناسیم و می‌...

  ادویه‌ای برای سوزاندن چربی ادویه‌های بسیاری وجود دارند که توانایی بدن را در س...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

قبل از مصرف سبزیجات بخوانید مقاومت ویتامین‌ها و املاح مختلف موجود در سبزی‌ها در برابر عوامل مخرب مانند حرارت، نور و اکسیداسیون با یکدیگر متفاوت است.دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: خرد کردن زیاد سبزیجات و در معرض هوا قرار دادن آن‌ها باعث از بین رفتن ویتامین‌های موجود در سبزیجات می‌شود.
چرا باید تا می توانیم میوه و سبزی بخوریم؟ آیا می دانید چرا توصیه به خوردن میوه و سبزی فراوان است؟ بیشتر حجم میوه مانند بدن انسان از آب تشکیل شده است. همانطور که ۸۰ درصد وزن بدن ما از آب تشکیل شده ۸۰ درصد حجم میوه ها را نیز آب تشکیل می دهد. تنها ماده غذایی که برطرف کننده تمام نیازهای بدن می باشد میوه است هیچ ماده غذایی وجود ندارد که ۸۰ درصد آب داشته باشد مگر میوه البته سبزیها نیز حاوی مقادیر زیادی آب هستند.
لیپوساکشن برای چه کسانی مناسب است؟ این اقدام در نواحی مختلف بدن می تواند انجام گردد...
خاصیت‌هایی كه پاستیل ندارد پاستیل از تنقلاتی است كه با شكل‌های متنوع و رنگ‌های فریبنده، بزرگ و كوچك را به خود جذب كرده و گرچه برخی انواع آن طعم خوبی ندارد، اما بافت كش‌سان منحصربه‌فرد آن در زمان جویدن چنان احساس مطلوبی در مصرف‌كننده ایجاد می‌كند كه در همه جنس‌های این محصول نظیر ژله و مارشمالو (نوعی آبنبات اسفنجی) نمی‌توان یافت و این همان عامل اصلی پرطرفدار شدن پاستیل است اما باید بدانیم این قبیل ویژگی‌ها نمی‌تواند دلیل مغذی بودن این محصول باشد.