نان و ته دیگ سوخته بخوریم؟


از خوردن تکه‌های غذاهای سوخته از جمله ته دیگ، نان و سیب‌زمینی سوخته امتناع کنید چون این گونه غذاها سرطان‌زا هستند.

به گزارش لقمه، یکی از مشکل‌های اصلی نان‌ها در کشور ما که اغلب به صورت سنتی در تنور و با حرارت زیاد و مستقیم پخته می‌شوند، قهوه‌ای یا سیاه رنگ شدن قسمت‌هایی از سطح رویی یا زیرین یا بافت آن‌ها به خصوص در نان‌های تافتون و سنگک است. این قسمت‌های تغییر رنگ داده، مملو از ترکیب‌های آکریلامیدی هستند که مواد سرطان‌زا محسوب می‌شوند.

باقی ماندن خمیر از پخت قبلی یا تنظیم نبودن حرارت تنور هم باعث سوخته و سمی شدن سطح زیرین نان یا قسمت‌هایی از آن می‌شود و متأسفانه به دلیل ناآگاهی، مردم این قسمت‌ها را هم مصرف می‌کنند.

بسیاری از افراد با این تصور که نان‌های برشته ماندگاری بیشتر یا طعم مطلوب‌تری دارند، این نان‌ها را می‌خرند در حالی که آکریلامید که هنگام سوختن، برشته شدن یا پختن مواد کربوهیدراتی موجود در غلات، با درجه حرارت بالا و مستقیم، در محصولاتی مانند نان، بیسکویت، کلوچه، چیپس سیب‌زمینی ایجاد و باعث قهوه‌ای یا سیاه رنگ شدن آن‌ها می‌شود، سرطان‌زاست.

به طور کلی نباید قسمت‌های خیلی برشته هر ماده غذایی‌ای را مصرف کرد زیرا ممکن است دارای ترکیب‌های سرطان‌زا باشند که به محض ورود به بدن و تجزیه آن‌ها ماده‌ای تولید می‌شود که می‌تواند در درازمدت بر سلامت مصرف‌کننده تأثیر مخرب بگذارد و باعث بروز سرطان، انواع عفونت‌ها، آسیب به سیستم ایمنی و عصبی شود.


اگر قصد خرید نان دارید، آن‌هایی که رنگ روشن‌تر دارند انتخاب کنید و از مصرف قسمت‌های سوخته یا برشته نان‌ها (اعم از بربری، تافتون، سنگک و حتی نان‌های حجیم مثل نان باگت) پرهیز کنید، حتی بیسکویت و کلوچه‌هایی که سطح زیرین آن‌ها سوخته است، نخورید.
ته دیگ سوخته

ته دیگ برنج و سیب زمینی سوخته هم سرطان‌زاست

یک متخصص اپیدمیولوژی تغذیه توصیه کرد تا مردم از خوردن تکه‌های غذاهای سوخته از جمله ته دیگ، نان و سیب‌زمینی سوخته امتناع کنند چون این گونه غذاها سرطان‌زا هستند.

ربابه شیخ‌الاسلام در مورد مضرات خوردن تکه‌های سوخته غذا اظهار داشت: غذاهای سوخته معمولاً سرطان‌زا هستند چون موادی که در آن‌ها وجود دارد بسیار خطرناک است و بدن ما باید فعل و انفعالات زیادی را به کبد تحمیل کند تا این مواد از بدن دفع شود.

به گفته این متخصص اپیدمیولوژی تغذیه، ته‌دیگ برنج و سیب‌زمینی سوخته یکی از مضرترین غذاها برای سلامت افراد است.

وی ادامه داد: هنگام سرخ شدن غذا به ویژه غذاهای حاوی نشاسته ماده‌ای به نام آکریلامید آزاد می‌شود که سرطان‌زا است و در همین راستا در دنیا توصیه می‌شود که از غذاهای تازه و سرخ نشده استفاده شود.



شیخ‌الاسلام در پاسخ به این که برخی متخصصان استفاده از نان‌های بسیار برشته شده را برای دیابتی‌ها توصیه می‌کنند گفت: در حقیقت با برشته شدن نان از میزان کربوهیدرات موجود در آن کاسته می‌شود که قاعدتاً برای افراد دیابتی که باید قند کمتری مصرف کنند مفید است.


به گفته این متخصص اپیدمیولوژی تغذیه نباید فراموش کرد که نان برشته با نان سوخته متفاوت است و باید تکه‌های سوخته نان را جدا کرده و از خوردن آن امتناع کرد.


نقل از :تبیان

کد: 3914 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۳۰ ارديبهشت بازدید: 5468 ساعت: 3:55 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کلم‌پلو شیرازی و آش کازرون ثبت ملی شدند ۱۴۰۲ سه شنبه ۸ اسفند
2 مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد ۱۴۰۲ جمعه ۶ بهمن
3 یارانه گندم و نان و مسئله محدودیت فروش نان ۱۴۰۲ شنبه ۳۰ دي
4 اینفوگرافیک | حضور زنان در عرصه علم ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
5 آزادی نامحدود واردات دام برای مرزنشینان+تصویر بخشنامه ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۲ دي
6 اجرای طرح هدفمندی یارانه آرد و نان در کشور با دستاورد 27 هزار میلیارد تومانی ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
7 صادرات نان صنعتی ممنوع است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
8 چگ.نه 1.5 میلیون تن‌ آرد یارانه‌ای در کشور صرفه‌جویی شد؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
9 آرد کامل نداریم/ سوءاستفاده و دروغ تجاری! ۱۴۰۲ شنبه ۲۷ آبان
10 فرصت‌ها و چالش‌های تعامل شهرداری‌ها با رستوران‌داران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۷ آبان
11 یک ماه از تشنگی و گرسنگی مردم غزه گذشت ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  غذاهایی برای داشتن رابطه جنسی بهتر با کمک گرفتن از متخصصین تغذیه و مطالعات اخیر، 10 ت...

  تغذیه‌ی مناسب برای ورزشکاران کوچک با وجود این که بچه‌ها متابولیسم متفاوتی دارند اما ...

  مصرف مواد قندی را در دوران پیش دبستانی محدود کنید کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا ب آ از جشن عکاسان سینما حمایت کرد/حس خوب در کنار برندینگ پایگاه خبری لقمه:مدیر تبلیغات و از سهام داران گروه تولیدی ب.آ از دلایل حضور این برند قضای در کنار هنرمندان و حمایت از رویدادهای هنری همچون جشن عکاسان سینما سخن گفت.
چگونه غذای سالم‌تری مصرف کنیم؟ تغذیه، عامل اساسی در سلامت جسم و روان انسان‌هاست و از این رو شایسته است که مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
قبل از مصرف سبزیجات بخوانید مقاومت ویتامین‌ها و املاح مختلف موجود در سبزی‌ها در برابر عوامل مخرب مانند حرارت، نور و اکسیداسیون با یکدیگر متفاوت است.دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: خرد کردن زیاد سبزیجات و در معرض هوا قرار دادن آن‌ها باعث از بین رفتن ویتامین‌های موجود در سبزیجات می‌شود.
نگاهی به غذا و تغذیه از منظر اسلامی این مقاله توسط مصطفی آخوندی،عضو هیاءت علمی پژوهشکده تحقیقات اسلامی نگاشته شد که در صفحه 175 نشریه حصون در بهار 1387 منتشر شده است.