خسارت کشاورزان هرمزگانی در پی واردات لیمو


سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: 60 میلیارد ریال برای اجرای طرح‌های مقابله با بیماری جاروک جادوگر لیمو ترش و مدیریت آن به هرمزگان ابلاغ شد.

به گزارش لقمه، طهماسب غلامپور افزود: تا پیش از شیوع بیماری جاروک جادوگر بیش از 20 هزار هکتار از باغات هرمزگان زیر کشت لیمو ترش بود که اکنون به 13 هزار هکتار کاهش یافته است.

وی با بیان این‌که این اعتبار از مصوبات سفرهای دوم و سوم هیئت دولت به هرمزگان است که تا پایان آبان اختصاص می‌یابد، اظهار کرد: بیماری جاروک جادوگر بیماری ویروسی است و ناقل آن حشره‌ای به نام "زنجرک" است.

غلامپور تصریح کرد: براساس تحقیقات مراکز و موسسات تحقیقاتی وزارت جهاد کشاورزی، تنها راه مبارزه با آفت جاروک لیموترش استفاده از گونه‌های جایگزین مقاوم و اصلاح باغ‌ها با آلودگی کمتر از 50 درصد است.

وی از اجرای عملیات اصلاح در 4000 هکتار از باغ‌های با آلودگی پایین استان برای جلوگیری از گسترش بیماری جاروک لیموترش خبر داد و خاطرنشان کرد: اقدامات اصلاحی در باغ‌هایی با آلودگی کمتر از 50 درصد شامل شناسایی درختان آلوده، تغذیه، هرس و حذف درختان آلوده، اقدام علیه ناقل بیماری، کنترل شیمیایی، جایگزینی باغ‌های آلوده و فعالیت‌های آموزشی و ترویجی است.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان اظهار کرد: امسال با استفاده از ارقام مقاوم در 3000 هکتار از باغ‌های استان کار جایگزینی درختان آلوده انجام می‌شود.

غلامپور ادامه داد: از 13 هزار هکتار باغ‌های لیمو ترش هرمزگان 7000 هکتار آنها با آلودگی کمتر از 50 درصد و 6000 هکتار سالم است.

وی تصریح كرد: واردات لیمو تازه از خارج کشور و قاچاق لیمو خشک از کشورهای آفریقایی در ماه‌های اخیر موجب پایین آمدن قیمت لیمو ترش کشاورزان هرمزگانی و خسارت به آن‌ها شده است؛ از سال 87 تاکنون 40 میلیارد ریال برای مبارزه با این بیماری در هرمزگان هزینه شده است.

غلامپور افزود: بیماری جاروک جادوگر از کشور عمان وارد کشور شد و از 13 سال پیش از سیستان و بلوچستان به باغ‌های هرمزگان راه یافت و اقتصاد 7000 باغدار هرمزگانی را تحت تاثیر قرار داد.

وی گفت: بیش از 70 درصد صادرات لیموترش کشور به کشورهای آسیایی، اروپایی و حتی آمریکایی در چند سال گذشته از شهرستان‌های رودان و میناب به عنوان دو قطب بزرگ لیموترش ایران تامین شده است.

به گزارش ایسنا، امسال بیش از 126 هزار تن لیمو ترش در هرمزگان برداشت شد که 16 درصد نسبت به سال گذشته کاهش نشان می‌دهد.

 
 


نقل از :ايسنا

کد: 485 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ جمعه ۲۰ آبان بازدید: 3823 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 عکس های برداشت مرکبات در روستای حاجی کلا مازندران ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
2 عکس های برداشت مرکبات از باغات بابلسر ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۰ آبان
3 هیچ محدودیتی برای ارائه تسهیلات به گلخانه‌ها نداریم ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۴ مهر
4 خسارت نماتد زخم ریشه در باغ‌های چای رو به گسترش است ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۸ تير
5 آیا شایعات سرطان‌زا بودن مایکروفر درست است؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۹ تير
6 تولید 1500 تن زیتون در لرستان ۱۳۹۴ سه شنبه ۱ دي
7 تولید گردو در سال جاری ۱۰ درصد افزایش یافت ۱۳۹۴ شنبه ۲۱ آذر
8 سودجویان با برداشت زودتر از موعد و استفاده از رنگ سلامتی جامعه را تهدید می کنند ۱۳۹۴ جمعه ۳۰ مرداد
9 صنعت چای ایران رها شده است ۱۳۹۳ جمعه ۱۰ بهمن
10 سرمازدگی 1.1 میلیون هکتار از باغ‌های کشاورزی ۱۳۹۳ سه شنبه ۴ آذر
11 تولید 170 هزار تن کیوی/ هزینه بالای سردخانه‌ها اجحاف است ۱۳۹۲ دوشنبه ۳۰ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تندخویی با مصرف غذای سرخ شده یک متخصص تغذیه گفت: یکی از روش‌های تأمین آرامش روا...

  غذاهای آماده و کنسروی برای بیماران فشار خونی «سم» است یک متخصص تغذیه گفت: تمام مواد غذایی فرآوری شده مان...

  چگونه حرفه ای ماهی را تمیز کنید بعضی افراد از تمیز کردن یا بوی ماهی فراری هستند و ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نگاهی به غذا و تغذیه از منظر اسلامی این مقاله توسط مصطفی آخوندی،عضو هیاءت علمی پژوهشکده تحقیقات اسلامی نگاشته شد که در صفحه 175 نشریه حصون در بهار 1387 منتشر شده است.
هرگز این مواد غذایی را پس از تاریخ انقضای مصرف نکنید تاریخ انقضا بر روی بسته‌بندی مواد غذایی درج شده و به این وسیله مصرف کننده از تاریخ تولید و انقضا محصول مطلع می‌شود. مصرف برخی مواد غذایی بعد از تاریخ انقضا موجب افزایش خطر ابتلا به بیماری‌ها می‌شود.
توصیه دکتر کرمانی برای غذا خوردن و لاغری اگر تا به حال رژیم هایی که امتحان کردید در راضی نگه داشتنتان ناموفق بوده اند به خواندن این مقاله ادامه دهید.
لطفا لبنیات آلوده نوش جان نكنید! نتایج دو تحقیق انجام شده در سال های 90، 91 و 92 نشان داد كه تمام فرآورده های لبنی سنتی كه بدون طی هیچ گونه مرحله پاستوریزاسیون و میكروب زدایی، به صورت فله و در فرآیند تولید به مصرف، از دامداری ها به مغازه های عرضه لبنیات سنتی حمل شده اند، دارای آلودگی میكروبی و باكتریایی بوده اند.