چای سنواتی با بسته‌بندی خارجی وارد بازار می‌شود/ هشدار سرطان‌زایی


رئیس اتحادیه چای‌کاران کشور با بیان اینکه کشورهای خارجی و خریداران ایرانی چای سنواتی، دوباره این نوع چای خارج از رده را، بسته‌بندی و با افزودن اسانس و طعم به خود ما می‌فروشند، گفت: این نوع چای‌ سرطان‌زاست و به شدت سلامتی را تهدید می‌کند.

به گزارش لقمه، ایرج هوسمی در پاسخ به این سوال که چای سنواتی که قرار است به کشورهای هند، سریلانکا، ترکیه، هلند و انگلستان صادر شود، اکثرا بزرگترین تولید کننده چای هستند چای سنواتی که از 15 سال پیش در انبارها مانده و غیرقابل استفاده است به چه کار آنها می‌آید؟ گفت: این کشورها بزرگترین صادرکننده چای دنیا هستند، آنها چای سنواتی کشور ما را که به قیمت تقریبا مفت خریداری کرده و بعد از افزودن اسانس و افزودنی‌ به کشورهای دیگر صادر می‌کنند.

رئیس اتحادیه چای‌کاران کشور افزود: البته کشورهایی مانند هند و سریلانکا تمایل بیشتری برای صادرات این نوع چای به کشور ما دارند.

وی ادامه داد: همچنان که قبلاً نیز سابقه داشته و بررسی شده است، این نوع چای که با انواع اسانس‌ها مخلوط شده است و مقصد اصلی آن هم کشور ما است، خاصیت سرطان‌زایی دارند.


*خرید 50 هزارتن چای سنواتی توسط یک ایرانی و شائبه عرضه در داخل بعد از بسته‌بندی شکیل

رئیس اتحادیه چای‌کاران کشور افزود: 50 هزار تن چای سنواتی توسط رئیس سندیکای کارخانه‌داران شمال کشور خریداری شده است که شائبه قوی‌ وجود دارد، بعد از تغییر و تحول در کوره، دوباره بسته‌بندی و به بازار داخلی کشور عرضه می‌شود.


علی محرر رئیس سازمان چای کشور اعلام کرد: چای سنواتی باقیمانده از 15 سال گذشته به کشورهای هند، سریلانکا، ترکیه، هلند و انگلستان صادر می‌شود.

هوسمی در مورد چای سنواتی گفت: این چای‌ها از سال 1368 در انبارهای کشور باقی مانده است و دلیل آن مدیریت ضعیف است.

وی با بیان اینکه با نفوذ برخی در بدنه وزارت جهاد کشاورزی، رانت‌خواری از چای کشور آغاز شد، گفت: قبل از سال 1368 چای داخلی با اختلاط چای خارجی به طور کامل و با قیمت مناسب به فروش می‌رفت و کشاورز هم راضی بود، اما بعد از سال 68 این رویه عوض شد و 200 هزار تن چای تولید داخل، با ورود به انبارهای کشور از چرخه مصرف خارج شد.

وی ادامه داد: با ادامه روند عرضه 200 هزار تن چای سنواتی در کشور علاوه بر اینکه سلامتی جامعه تهدید می‌شود، تولید داخلی را هم به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد.

مصرف چای کشور حدود 100 هزار تن است. به گفته هوسمی طی سالهای گذشته 32 هزار هکتار باغ چای کشور به 17 هزار هکتار رسیده و بسیاری از باغ‌ها به شکل مخروبه جنگلی در آمده است.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 5262 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۷ مهر بازدید: 2327 ساعت: 10:39 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مزایا و معایب غذای ایرانی از دید گردشگران و رسانه های غربی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ آذر
2 صادرات۱۰ هزار تنی و واردات ۳۰ هزار تنی چای سیاه کشور در امسال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
3 بهبود خواب و عملکرد اجتماعی افراد مسن با چای سبز ماچا ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
4 احضار وزیر اسبق صمت در پرونده چای دبش/ فاطمی‌امین و قائم‌مقامش با وثیقه آزادند ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
5 یازدهمین نمایشگاه نوشیدنی، چای، قهوه و صنایع وابسته یک هفته دیگر افتتاح می شود ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
6 چایی که فاسد شد و دلارهایی که دم کشید! ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۹ آذر
7 ثبت سفارش چای سامانه ای شد ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
8 واردات چای تنظیم بازار منوط به خرید داخل ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
9 احتمال برداشت ۶ تن چای ترش در خرمشهر ۱۴۰۲ دوشنبه ۳۰ مرداد
10 جایگاه ایران در سرانه مصرف چای جهانی+اینفوگرافیک ۱۴۰۲ دوشنبه ۹ مرداد
11 واگذاری تنظیم بازار چای به بخش خصوصی ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۹ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  عوارض جرم گیری نکردن دندان ها را بدانید جرم­‌های تشکیل شده بر روی دندان به مرور باعث آزردگ...

  سوپ و آش؛ غذایی کامل برای سرماخوردگی یک متخصص تغذیه با تاکید براینکه مواد مغذی از دست ر...

  چه کسانی نباید از شربت معده استفاده کنند؟ یک فوق تخصص گوارش و کبد تاکید کرد: افرادی که دچار ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت