جایگزین مناسب چیپس و پفک


افراط و تفریط کودکان در مصرف غذاهای مضر سلامت یا غذاهایی که برای رشد او مفید هستند، به دغدغه‌ای برای والدین تبدیل شده است. یک متخصص تغذیه می‌گوید: ذائقه کودک را می‌توان با روش‌های مختلف و جایگزین کردن برخی مواد غذایی شکل داد.

به گزارش لقمه، مینا مینایی در گفت‌وگویی در مورد عادت دادن ذائقه کودک به غذاهای مختلف اظهار داشت: در کودکان زیر یک سال برای اینکه ذائقه کودک به شوری عادت نکند به غذای کمکی نباید نمک اضافه شود و می‌توان از چاشنی‌هایی مانند آب لیموترش تازه یا آب نارنج تازه به مقدار خیلی کم در آخرین لحظات پخت غذای کمکی استفاده کرد. در عین حال نباید نمکدان بر سر سفره آورده شود.

وی با تأید بر اینکه عادت‌های غذایی کودک تا پنجسالگی شکل می‌گیرد افزود: اگر از این دوران عادت‌های خوب غذایی مانند مصرف غذاهای کم نمک، کم چرب و تنوع غذایی در کودک شکل بگیرد به حفظ سلامت کودک و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر از جمله بیماری‌های قلبی – عروقی و فشار خون بالا در بزرگسالی تا حد زیادی کمک کرده‌ایم.

این کارشناس ارشد تغذیه با اشاره به اینکه از هر 5 گروه هرم غذایی باید در برنامه غذایی کودکان گنجانده شود افزود: گروه‌های غذایی اصلی شامل نان و غلات، میوه ها و سبزی ها، شیر و لبنیات، گوشت و جانشین‌ها باشد.

وی گفت: در برنامه غذایی کودک از گوشت‌های کم چرب و مرغ بدون پوست باید استفاده کرد و اینکه کودکان به دلیل رشد منعی برای مصرف ندارند باور غلطی است، حتی توصیه می‌کنیم روغن های مایع مانند ذرت و آفتابگردان به جای روغن جامد استفاده شود.

مینایی به اینکه اشاره برخی کودکان علاقه وافری به مصرف سس روی غذاها دارند خاطرنشان کرد: اگر چه مصرف هیچ گونه سس توصیه نمی شود اما می‌توان سس قرمز را جایگزین سس سفید کرد.

این کارشناس ارشد تغذیه گفت: بهتر است غذاها به‌صورت بخار پز ، تنوری، آب پز یا کبابی تهیه شوند که کودک به خوردن غذاهای سرخ شده و چرب عادت نکند ولی در برخی موارد می‌توان در صورت تمایل به سرخ کردن غذا، به تفت دادن مختصر آن با روغن کم اکتفا شود.

وی مغزها؛ ماست کم چرب، ذرت بدون نمک و کره و سبزیهای خام را جایگزین مناسبی برای چیپس و پفک معرفی کرد. 


بازگشت به صفحه نخست 


نقل از :فارس

کد: 5834 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۲۳ آذر بازدید: 7890 ساعت: 6:47 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اسامی چند فرآورده خوراکی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۲۴ شهريور
2 کاهش تقاضای چیپس در بازار داخل و خارج ۱۴۰۰ دوشنبه ۱ آذر
3 سالسا و چیپس ترتیلا ۱۳۹۶ شنبه ۱۱ آذر
4 عوامل موثر در افزایش میل به مصرف خوراکی‌های شور چیست؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
5 10 خوراکی که بیشترین مواد مغذی را دارا هستند ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۱ فروردين
6 وقتی افسردگی را می خورید! ۱۳۹۶ شنبه ۱۹ فروردين
7 بسته های چیپس کارخانه ای سرطان زا است ؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۶ فروردين
8 مضرات خوردن غذا درمقابل تلویزیون ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۷ آذر
9 آشنایی با غذاهایی که شکم را چاق‌تر می‌کنند ۱۳۹۴ پنج شنبه ۱۱ تير
10 نگرانی چیپسی‌ها از کمبود روغن پالم ۱۳۹۴ دوشنبه ۴ خرداد
11 داستان چیپس: تولد چیپس به خاطر انتقام آشپز! ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۵ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  با آب اضافی حاصل از پخت‌وپز چه کنیم زمانی که بدانید مواد آب‌پز هر کدام ماده مغذی‌ای در...

  اهمیت تغذیه در دوران بارداری تغذیه باید حاوی تمام مواد مورد نیاز برای رشد و نم...

  با این غذاها ماست نخورید ‌یک مشاور تغذیه گفت: برای جلوگیری از دفع آهن باید ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بهترین زمان مصرف آب میوه آب‌میوه‌های تازه سرشار از انواع ویتامین‌ها و املاح هستند و ارزش غذایی بالایی دارند.
کارخانه‌های مواد غذایی هر روز محصولات شیرین‌تری را روانه بازار می‌‌کنند/ شکر سم سفید بدون آنکه متوجه باشیم قند و شکر بر سر سفره ایرانی، از صبحانه گرفته تا میان وعده‌ها جا خوش کرده است؛ غافل از اینکه این ماده غذایی می‌تواند زمینه‌ساز بسیاری از بیماری‌ها از جمله دیابت،‌ چاقی و حتی سرطان باشد.
تخم‌ مرغ کلید سلامتی 17 مهرماه، مصادف با ۹ اکتبر روزجهانی تخم‌مرغ نامگذاری شده است. تخم‌مرغ یکی از معدود غذاهای کامل طبیعی است که نیازهای بدن را به‌طور متعادل تأمین می‌کند.
آبیاری نوین؛ راهکاری برای نجات کشاورزی در بحران کم‌آبی/سرمایه‌گذاری‌ دولتی افزایش یابد پایگاه خبری لقمه: مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری با بیان اینکه طی ۳۵ سال گذشته بیش از ۳.۱ میلیون هکتار از اراضی آبی کشور به سامانه‌های نوین آبیاری تجهیز شده‌اند اظهار کرد: این فناوری‌ها ضمن کاهش مصرف آب، موجب افزایش بهره‌وری و تولید در بخش کشاورزی شده‌اند.