نداشتن انبار و سردخانه دلیل مهم ضایعات محصولات کشاورزی است


به دلیل نبود ظرفیت کافی در سردخانه‌ها و انبارهای نگهداری محصولات کشاورزی، میزان هدررفت محصول در بخش کشاورزی بالاست.

به گزارش لقمه، هومن لیاقتی، رییس پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد: تقویت زیرساخت‌های فناوری و استفاده از ماشین‌آلات مناسب در کاهش حجم ضایعات موثر است که باید اعتبارات لازم برای استفاده از فناوری و ماشین‌آلات روز در بخش کشاورزی اختصاص یابد.

وی یکی از دلایل موفقیت سلف‌خرها در بازار کشاورزی ایران را برخوردار بودن این افراد از انبار، سیستم حمل و نقل و بازارهای مناسب دانست و گفت: اگر دسترسی به این امکانات در اختیار کشاورزان تقویت شود، شغل کشاورزی سوددهی بیشتری برای آن‌ها خواهد داشت و بازدهی این بخش بالا می‌رود.

به گفته‌ این کارشناس کشاورزی تعاونی‌های روستایی می‌توانند در خصوص صنایع تبدیلی و بازاررسانی، نقش موثری ایفا کنند. تعاونی‌ها می‌توانند در آموزش و ترویج، روش‌های صحیح برداشت، چگونگی نگهداری و بازاررسانی به کشاورزان کمک کنند.

لیاقتی اظهار کرد: استفاده از تکنولوژی‌های مناسب در مراحل کاشت، داشت و برداشت می‌تواند از هدررفت منابع جلوگیری کند.

وی وجود بازار مناسب را زمینه ایجاد صنایع تبدیلی دانست و گفت: اگر بازار مناسبی برای محصولات پیدا نکنیم صنایع تبدیلی بلااستفاده خواهد بود. صنایع تبدیلی باید بر اساس نیاز بازار و صادرات ایجاد شوند.

این کارشناس کشاورزی گفت: نبود صنایع تبدیلی و فرآوری باعث هدررفت محصولات و از بین رفتن منابع بخش کشاورزی می‌شود.

وی با بیان این‌که کشاورزان در انبارداری و بازاررسانی محصولات با مشکلات جدی مواجه هستند، گفت: نبود صنایع تبدیلی و بازاررسانی مطلوب بعضا باعث ایجاد مشکلاتی در صادرات شده و به مرجوع شدن برخی محصولات انجامیده است.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6145 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۷ بهمن بازدید: 2790 ساعت: 4:37 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
2 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
3 ضایعات غذایی، فاجعه جهانی ساخت دست بشر ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
4 چالش جمع آوری پسماند رستوران‌ها در شهرهای بزرگ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ آذر
5 نیمی از محصولات کشاورزی ایران به ضایعات تبدیل می شود! ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۷ بهمن
6 حدود دو سوم تولیدات بخش سبزی به ضایعات تبدیل می‌شود ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۴ دي
7 آموزش نانوایان در زمینه آماده سازی خمیر امری مهم است ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
8 آخرین وضعیت استفاده از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۸ مهر
9 خوراکی هایی که بدنتان ر ا سم زدایی می کنند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ شهريور
10 فرار از اجرای طرح کاهش وزن کشتار به بهانه گرانی جوجه ۱۳۹۶ شنبه ۱۷ تير
11 کاهش ضایعات کشاورزی با فناوری نانو/راه‌اندازی آزمایشگاهی برای تصفیه آب‌های سطحی ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۳ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  یک نذری سالم چه ویژگی هایی دارد؟ غذای نذری یکی از نمادهایی بی چون و چرای محرم است ک...

  سیگار و قلیان باعث پوسیده شدن مغز می‌شوند تحقیق انجام شده بر روی 8800 نفر افراد بالای 50 سال...

  اطلاعیه و هشدار وزارت بهداشت برای تب کریمه کنگو پایگاه خبری لقمه: طبق اعلام روابط عمومی سازمان دام...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

فرهنگ و سنت‌های غذایی مرسوم در کشور چین پایگاه خبری لقمه: جمهوری خلق چین، پر جمعیت ترین کشور جهان است و دو بخش خودمختار به نام های هنگ کنگ و ماکائو دارد. مردم این کشور پهناور، فرهنگ، سنت، اعتقاد، سبک زندگی، پوشاک و باورهای خاص و ویژه ای دارند که نمونه مشابه آن ها را در کمتر کشورهای دنیا می توان شاهد بود.
آشنایی با 5 جفت غذایی؛ سرشار از خواص فوق‌العاده همه ما می‌دانیم که ترکیب برخی غذاها با هم طعم مطبوعی را ایجاد می‌کند مانند تخم‌مرغ و ژامبون یا کره و عسل ولی برخی غذاها هستند که با ترکیب آن‌ها با هم از خواص مفید آن‌ها بسیار بیشتر و شگفت‌انگیز‌تر بهره‌مند خواهیم شد.
وقتی چاقی ژنتیكی می‌شود بعضی از كودكان به غذا علاقه نشان می‌دهند و بعضی خیلی زود سیر می‌شوند و از غذا خوردن دست می‌كشند.
خواب زود و راحت‌ با دَمنوش گیاهان دَمنوش گیاهان احساس بهتری به انسان می‌دهند و به غیر از اینکه برای بدن خواص بیشماری دارند، موجب یک خواب راحت نیز می‌شوند.