محصولات ارگانیک را چگونه بشناسیم؟


مهم‌ترین نشانه ارگانیک بودن محصولات کشاورزی برخورداری از برچسب گواهی رسمی ارگانیک است.

به گزارش لقمه، محمد شریفی‌مقدمف مجری برنامه ملی ترویج و توسعه تولید محصول سالم و ارگانیک، محصولات ارگانیک کشور را به دو گروه تقسیم کرد و گفت: یک گروه محصولات سالم با استانداردها و گواهی‌های معتبر داخلی است که معروف‌ترین‌ آنها تحت پوشش استاندارد گپ (GAP) قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: گروه دوم محصولات تحت پوشش برندهای ارگانیک هستند و 70 تا 80 هزار هکتار از اراضی کشور را در بر می‌گیرند که زعفران، پسته، خرما، برنج، انار و ... در این گروه قرار دارند.

شریفی‌مقدم با بیان این‌که پتانسل‌های ارگانیک کشور در سطح «الف»، «ب» و «ج» قرار دارد، افزود: سطح «الف» که سطح بسیار آماده‌ای برای تبدیل به ارگانیک است حدود 250 هزار هکتار از اراضی کشور را در بر می‌گیرد.

به گفته وی سطح «ب» که نیاز به یک یا دو مولفه برای تبدیل به ارگانیک دارد حدود یک میلیون هکتار است و سطح «ج» که اراضی تحت پوشش برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی و دیگر برنامه‌های مشابه را دربر می‌گیرد حدود 25 درصد از کل اراضی کشاورزی است که باید بر اساس قانون طی یک برنامه پنج ساله به آن دست یافت.

مجری برنامه ملی ترویج و توسعه تولید محصول سالم و ارگانیک تصریح کرد: تولید ارگانیک با توجه به نوع محصول بین یک تا پنج سال طول می‌کشد که مراحل آن به ترتیب سالم‌سازی آب و خاک منطقه، مدیریت آفات و بیماری‌ها با روش‌های غیر شیمیایی، استانداردسازی، برندسازی، پایش، شناسه‌گذاری، مباحث اجتماعی همچون بهداشت حرفه‌ای و شغلی کشاورزی و ... است که کمک می‌کند تا یک پروسه تبدیل به فاز ارگانیک شود.

شریفی‌مقدم اظهار کرد: این‌که بعضا گفته می‌شود محصولات ارگانیک باید گران‌تر از دیگر محصولات باشد مفهوم درستی نیست.

به گفته وی ارگانیک یک برنامه اقتصادی است که قرار گرفتن مزارع در نظام تولید ارگانیک هزینه‌های تولید را کاهش می‌دهد لذا این محصولات نباید اختلاف قیمتی با دیگر محصولات داشته باشند.

این کارشناس افزود: البته در شرایط فعلی که هنوز نظام ارگانیک در تمام سیستم کشاورزی اعم از تولید، حمل و نقل و بازار ایجاد نشده، تولید محصولات ارگانیک برای کشاورزان حدود 20 درصد هزینه‌ بیشتری از تولید دیگر محصولات دارد که به تبع آن هزینه 20 درصدی باید در فروش جبران شود.

شریفی مقدم این ادعا را که باید محصولات ارگانیک گران‌تر از محصولات دیگر باشد با روح نظام ارگانیک منافات دانست و این ادعا را مربوط به تبلیغات بخش تجاری و بازار عنوان کرد.

وی با بیان این که ارگانیک، روحی دارد که یکی از آنها عدالت اجتماعی است، تصریح کرد: کالای ارگانیک نباید کالای گرانی باشد در این صورت به کالایی تبدیل می‌شود که مخصوص اقشار خاص است و با روح ارگانیک منافات پیدا می‌کند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6364 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۱ اسفند بازدید: 2492 ساعت: 12:57 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
2 حضور پررنگ محصولات بهنوش ایران در جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۷ بهمن
3 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
4 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
5 قیمت گوجه‌فرنگی کاهشی شد ۱۴۰۳ جمعه ۹ آذر
6 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
7 افزایش روسیه واردات میوه/نیاز روسیه به طیف گسترده محصولات کشاورزی ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
8 افزایش ۲۸ درصدی صادرات محصولات کشاورزی در ۷ ماهه امسال+ جزئیات ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
9 عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
10 ۵.۶ میلیون دلار درآمد کشور از صادرات عسل ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
11 وزیر آینده جهاد کشاورزی باید شهامت دفاع از کشاورزان را داشته باشد ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نکاتی درباره رعایت بهداشت میز غذاخوری میز غذاخوری یکی از پرکاربردترین وسایل خانگی است که...

  مواظب باشید یخچال بیمارتان نکند!! با این حال، یخچال ناسالم و یا استفادۀ نادرست از آن...

  چاره‌ای برای پرخوری استرسی هر كسی كه در پیتزا یا بستنی دنبال آرامش می گردد می...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

این سبزی ها را در فصل بهار زیاد بخورید هر فصلی سبزیجات ویژه خود را دارد. گرچه زمستان تمام شده و روزهای زیبای بهار فرا رسیده اما لازم است تا بدن را از نظر ویتامین ها و آنتی اكسیدان ها تقویت كرد و برای روزهای گرم آینده نیروی تازه ای گرفت.
بختک غذای فست فودی بر غذای خانگی پایگاه خبری لقمه: زندگی مدرن موجب شده است تا از خانه ها بوی قورمه سبزی و دیگر غذاهای سنتی کمتر به مشام برسد. برخی از مردم مجبورند در فست فود ها یا رستوران که مشخص نیست از چه ترکیباتی استفاده می کنند، غذا بخورند.
راهکارهایی برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها پایگاه خبری لقمه: مهم است که رستوران‌ها، شهرداری‌ها و سایر مراجع مربوطه با همکاری و هماهنگی مناسب، برنامه‌ها و راهکارهای موثری را برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها به کار بگیرند.
توصیه‌های سرآشپز برای کاهش مصرف نمک همه می‌دانیم که مصرف بیش از اندازه‌ی نمک برای سلامتی خوب نیست. امروزه سرآشپزهای حرفه‌ای با علم به این موضوع سعی دارند در عین تهیه‌ی غذاهای خوشمزه، میزان سدیم (نمک) استفاده شده در غذاهایشان را کاهش دهند.