حرارت،خواص ماهی را کم نمی‌کند؟


ماهی جزو خوراکی‌‌هایی است که برای مصرف، حتما به پخت نیاز دارد. ممكن است این سوال برای برخی افراد پیش بیاید که آیا ریزمغذی‌ها و درشت‌مغذی‌های موجود در گوشت ماهی در اثر حرارت از بین می‌روند؟

به گزارش لقمه، واقعیت این است که طی فرآیند پخت مقداری از ویتامین‌ها که به حرارت حساسیت بیشتری دارند، از بین می‌روند؛ مثل ویتامین C یا ویتامین‌های گروه B. اما بسیاری از مواد مغذی موجود در ماهی همچنان حفظ می‌شود.‌ میزان تخریب و از بین رفتن ویتامین‌ها هم به مقدار حرارتی که می‌بینند، بستگی دارد...


خوشبختانه برخی مواد مغذی دیگر مانند پروتئین یا اسیدهای چرب امگا3 موجود در گوشت ماهی، چندان تحت‌تاثیر حرارت قرار نمی‌گیرند و از بین نمی‌روند و از آنجا که هدف از مصرف گوشت ماهی، دریافت پروتئین‌های مرغوب موجود در آن و اسیدهای چرب امگا3 است،‌ نباید نگران از دست رفتن این مواد مغذی در طول فرآیند پخت باشیم. حتی زمانی که ماهی پخته می‌شود، هضم و جذب یا متابولیسم پروتئین‌های موجود در آن برای بدن هم ساده‌تر می‌شود.

از طرف دیگر، نحوه پختن ماهی هم در حفظ ارزش تغذیه‌ای آن بسیار اهمیت دارد و اگر بتوانید ماهی را طعم‌دار و بعد به‌صورت بخارپز یا آبپز مصرف کنید، تا حد زیادی باعث حفظ ارزش تغذیه‌ای آن شده‌اید اما از آنجا که همه افراد طعم ماهی‌های بخارپز یا آبپز را دوست ندارند،‌ می‌توان گفت روش کباب‌کردن هم از روش سرخ‌کردن ماهی بهتر است.

ماهی بخارپز و آبپز را می‌توان با سس‌های خانگی و معطر، طعم‌دار کرد و ارزش تغذیه‌ای آن را بالاتر هم برد. ضمن اینکه می‌توانید برای تهیه ماهی کبابی یا تنوری،‌ از فر اجاق گاز هم کمک بگیرید. کباب یا تنوری‌کردن ماهی با پوست آن و جدا کردن پوست پیش از مصرف گوشت ماهی، باعث جدا شدن قسمت‌های کربنی و سوخته پوست ماهی و سالم بودن گوشت مصرفی آن می‌شود. هواپز کردن ماهی هم می‌تواند جزو روش‌های سالم و مناسب پخت آن باشد. سرخ‌کردن طولانی مدت روش چندان مناسبی برای طبخ ماهی نیست زیرا هم در طول فرآیند سرخ‌کردن، روغن زیادی جذب گوشت آن می‌شود، هم روغنی که حرارت می‌بیند و جذب ماهی می‌شود، باعث به‌خطر افتادن سلامت سیستم قلبی و عروقی خواهد شد درحالی كه یكی از اهداف ما از مصرف ماهی، دریافت اسیدهای چرب امگا3 برای حفظ سلامت قلب است.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :هفته نامه سلامت

کد: 6445 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۱ فروردين بازدید: 3282 ساعت: 6:12 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
2 آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
3 راز سلامتی در یک دانه سرشار از امگا ۳ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
4 ادویه‌ای معطر با فواید بی‌پایان/خواص هل و طریقه مصرف آن ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
5 این ماهی، بمب کلسیم و پروتئین است ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
6 خواص نعناع دمنوش آن برای مشکلات گوارشی و اعصاب +موارد دیگر ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
7 رفع کم خونی و یبوست با آلو ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد
8 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
9 خوردن خربزه و هندوانه را از دست ندهید ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
10 خواص و طرز تهیه بهترین نوشیدنی برای رفع عطش تابستانی ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
11 خواص عناب/بهترین روش مصرف عناب چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  وزن، تحرک و تغذیه عوامل مؤثر در ایجاد پوکی استخوان معاون مرکز تحقیقات استئوپروز گفت: تحرک و تغذیه از ...

  ده خاصیت شکلات خوردن آنها که مرتباً شکلات می خورند کار مفیدی برای قلب ش...

  حرارت،خواص ماهی را کم نمی‌کند؟ ماهی جزو خوراکی‌‌هایی است که برای مصرف، حتما به پخ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

روغن زیتون اصل را اینگونه بشناسید تائید اصالت روغن زیتون و به خصوص روغن زیتون بکر از اهمیت به سزایی برخوردار است. روغن زیتون به دلیل قیمت و ارزش بالای تغذیه‌ای، با روغن‌های معمولی و کم ارزش مخلوط و به بازار عرضه می‌‌شود.
شام ‌خوردن را كنار نگذارید «شب‌ها شام نمی‌خورم، برنج و نان را كه كاملا از وعده غذایی شب حذف كرده‌ام، شب‌ها یك لیوان شیر، یك ظرف سالاد یا حتی یك عدد سیب به عنوان شام برایم كافی است». اینها جملاتی است كه این روزها از زبان بسیاری از افراد و بخصوص خانم‌ها می‌شنویم.
20 توصیه ناب تغذیه‌ای از امام رضا (ع)/ جلوگیری از زکام زمستانی با این خوراکی کسانی که به ضعف حافظه دچارند،‌ بهتر است همه روزه هفت مثقال کشمش سیاه، ناشتا بخورند و نیز سه تکه زنجبیل که در عسل خوابانده‌اند (زنجبیل پرورده) با کمی خردل ضمن غذای روزانه خود بخورند.
کنترل اشتها با روشهای ساده خیلی وقت‌ها افراد از اینکه نمی‌توانند اشتهای خود را مهار کنند، کلافه می‌شوند.