دستور پخت کوفته تبریزی با تمام فوت و فن آن


کوفته تبریزی یکی از غذاهای متنوع تبریزی ها است که تهیه آن نیز کمی سخت است.

 مواد لازم


گوشت چرخكرده: 500 گرم
لپه: یك پیمانه
زردچوبه: یك قاشق چایخوری
برنج: نصف پیمانه
زعفران ساییده شده: نصف قاشق چایخوری
نمك و فلفل: به میزان لازم
پیاز بزرگ: سه عدد
تخممرغ: دو عدد
آلو خشك: به میزان لازم
رب گوجهفرنگی: یك قاشق سوپخوری
گردو: نصف پیمانه
تخممرغ پخته شده: دو عدد
سبزی شامل (تره، مرزه و جعفری): 400 گرم
روغن مایع: به میزان لازم
 

طرز تهیه

برنج را كه از قبل با نمك خیساندیم، در آب جوش می‌ریزیم تا نیم‌پز شود، سپس آبكش می‌كنیم. گوشت چرخ‌كرده را همراه لپه نیم‌پز یك بار دیگر از چرخ گوشت رد می‌كنیم. یكی از پیازها را خرد كرده و همراه با سبزی ریز خرد شده به گوشت اضافه می‌كنیم. پس از افزودن برنج نیم‌پز، نمك و فلفل به مواد گوشتی، تخم‌مرغ‌ها را نیز یكی یكی داخل مایه كوفته ریخته و نیمی از زعفران حل شده را به مواد افزوده و خوب مایه كوفته را ورز می‌دهیم تا چسبندگی ایجاد شود.

از مایه كوفته به اندازه دلخواه برداشته آن را باز كرده، در میان آن از مغز گردو و آلو خشك كه از قبل خیسانده‌ایم و تخم‌مرغ پخته شده می‌گذاریم، كوفته را مجددا جمع می‌كنیم.

دو عدد پیاز دیگر را به صورت خلالی ریز كرده و در قابلمه مناسب با مقدار كمی روغن تفت می‌دهیم، سپس رب گوجه‌فرنگی و زردچوبه را افزوده، پس از تفت دادن به آنها زعفران و نمك را نیز اضافه كرده و درون آن آب می‌ریزیم. زمانی كه آب جوش آمد، كوفته را داخل قابلمه قرار می‌دهیم. ابتدا حرارت را زیاد كرده و كمی كه گوشت خودش را گرفت، حرارت را كم كرده تا پخته شود. پس از پخت، كوفته را با سس آن كه مقداری غلیظ شده سرو می‌كنیم.
 

 

نکات:
در هر دستوری كه برای كوفته نیاز به برنج بود، منظور برنج آبكش شده است.
اگر در دستور كوفته لپه داشت، لپه باید پخته شده و از چرخ گوشت عبور داده یا كوبیده شود.
حتما باید كوفتهها را در آب جوش انداخت.
ابتدا باید حرارت زیاد و در قابلمه باز باشد، بعد از چند جوش در قابلمه بسته و حرارت كم شود.
استفاده از سبزیهای خشك مانند ترخون، مرزه و نعنا بهتر از تازه آنهاست.
در داخل كوفتهها میتوان از مغز گردوی درسته، آلو بخارا، زرشك، پیازداغ، تخممرغ پخته شده درسته یا نیمه، بلدرچین پخته شده و حتی مرغ كوچك پخته شده نیز استفاده كرد.
برای پخت كوفتههای بزرگ حتما باید كوفته را در تنظیف گذاشت، گره زد و بعد در سس قرار داد

مدت زمان پخت: 60 دقیقه
 

 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :آشپزی خانواده سبز

کد: 6955 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۵ خرداد بازدید: 5885 ساعت: 2:40 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 جزییات پرونده ثبت ملی کوفته تبریزی ۱۴۰۱ جمعه ۳۰ دي
2 محبوب‌ترین غذا‌های ایرانی از دید گردشگران خارجی ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۴ مهر
3 خوردن اسپاگتی به سبک و روش ایتالیایی‌ها ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
4 طرز تهیه کوفته ازمیری «دستور سرآشپز معروف ترکیه‌ای» ۱۳۹۶ چهارشنبه ۷ تير
5 مسابقه آشپزی دو بازیگر روی آنتن تلویزیون ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۱ اسفند
6 طرز تهیه كوفته ریحان ۱۳۹۳ پنج شنبه ۸ آبان
7 روش تهیه كوفته كباب ۱۳۹۲ چهارشنبه ۱۳ آذر
8 طرز تهیه‌ کوفته گوشت یونانی ۱۳۹۲ دوشنبه ۴ شهريور
9 دستور پخت كوفته ریزه با سیب‌زمینی مناسب برای سحری ۱۳۹۲ يکشنبه ۶ مرداد
10 طرز تهیه كوفته كباب، وعده‌ای مناسب شام و سحر ۱۳۹۲ دوشنبه ۳۱ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  عرضه دارو از طریق سکوهای اینترنتی از اواخر شهریورماه پایگاه خبری لقمه: سخنگوی سازمان غذا و دارو از اجرا...

  مصرف یخ در زنان یائسه ممنوع! یک متخصص تغذیه و رژیم غذایی گفت: مصرف یخ موجب افزا...

  مبارزه نارگیل با پوسیدگی دندان دانشمندان دریافتند که نارگیل می تواند با مهمترین ع...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

هنگام آلودگی هوا چه بخوریم و بنوشیم؟ یک متخصص طب سنتی گفت: به شهروندان توصیه می‌شود که برای دفع سموم ناشی از آلودگی هوا، آبمیوه‌های طبیعی مصرف کنند و همچنین با مصرف لبنیات تازه به ویژه شیر می‌توانند دفع سموم را در بدن بهتر کنند تا کمتر دچار عوارض آلودگی هوا همچون تنگی نفس و با نارسایی قلبی شوند.
افراد دیابتی که قند کنترل شده ای دارند ممنوعیت غذایی ندارند رئیس انجمن دیابت با بیان اینکه«نوع تغذیه افراد مبتلا به دیابت 2 بستگی به سن افراد مبتلا و وزن و فعالیت های جسمی آنها دارد.» گفت:«برای افراد دیابتی که قند کنترل شده ای دارند محدودیت غذایی داریم اما ممنوعیت غذایی نداریم.»
تغذیه زنان از کودکی تا سالمندی نسل های گذشته عادات غذایی خود را عیناً به نسل های فعلی منتقل می کنند و همان طور که پیش از این هم به آن اشاره شد عادات غذایی درست یا غلط در آغازین سال های زندگی، در دوران نوپایی و کودکی شکل می گیرد، در این دوران عدم برخورداری دختران از تغذیه مناسب، متعادل و متنوع آنها را به سمت سوءتغذیه سوق می دهد و بارزترین آثار عدم دسترسی آنها به ریزمغزهای گوناگون را می توان در بیماری های جسمی دوره های مختلف زندگیشان مشاهده کرد.
آیا مادران باردار باید به اندازه 2 نفر غذا بخورند؟ در حال حاضر همه می‌دانیم تغذیه نامناسب مادر در دوران بارداری بیشتر به جنین آسیب می‌زند تا به مادر! به عنوان مثال محدودیت شدید دریافت انرژی با افزایش تولید اجسام كتونی اثر مخرب بر مغز جنین دارد.