دبیرکل انجمن پسته ایران عنوان کرد:
در تولید پسته آمریکا رقیب اصلی ما محسوب می‌شود


دبیرکل انجمن پسته ایران گفت: در حالی که آمریکا در تولید پسته رقیب اصلی ما به شمار می‌رود، اما به دلایل مختلف از جمله شیوه‌های سنتی تولید عملکرد تولید پسته در هر هکتار یک پنجم آمریکا است.

به گزارش لقمه، علی احمدیان دبیرکل انجمن پسته ایران در گفت‌وگویی گفت: برآورد اولیه از میزان تولید پسته در سال جاری حدود 220 هزار تن و تقریبا معادل پسته تولید شده در سال گذشته است.

وی در مورد تأثیر کم‌آبی و خشکسالی بر روند تولید پسته در کشور افزود: مشکل کم‌آبی مربوط به کل کشور است و طبیعتا حرف اول در میزان تولید را آب می‌زند، اما در سال‌های اخیر با توسعه کشت پسته در مناطق مختلف و جایگزینی آن به جای محصولات پر مصرف آب کاهش تولید بر اثر کم‌آبی جبران شده و روند تولید را حفظ کرده‌ایم، ضمن اینکه با این اقدامات قطعا در سال‌های آینده افزایش تولید خواهیم داشت.

احمدیان با بیان اینکه علاوه بر کم آبی کیفیت آب و شور شدن آب‌های زیرزمینی هم بر میزان تولید پسته تأثیرگذار است، اظهار داشت: با افزایش بهره‌وری می‌توان با همین مقدار آب و سطح زیر کشت به دو برابر میزان کنونی تولید دست یافت.

دبیرکل انجمن پسته با بیان اینکه چرا در سال‌های اخیر رشدی در تولید پسته نداشته‌ایم، گفت: تولید پسته یک سال در میان کم‌بار و پربار است، از آنجا که امسال جزء سال کم بار به شمار می‌رود، بنابراین پیش‌بینی تولید معادل تولید سال گذشته حکایت از افزایش تولید دارد.

وی انجمن پسته ایران بیان داشت: 70 درصد پسته تولیدی در کرمان، 20 درصد در خراسان و 10 درصد هم در سایر مناطق تولید می‌شود.

احمدیان میانگین عملکرد برداشت پسته در هکتار را یک پنجم آمریکا عنوان کرد، و اظهار داشت: در حالی که در تولید پسته آمریکا رقیب اصلی ما محسوب می‌شود، اما به دلایل مختلف عملکرد تولید پسته در این کشور 5 برابر ایران است.

وی عمده دلیل این مسئله را حاکم بودن نظام سنتی در تولید این محصول دانست و گفت: کیفیت آب و زمین هم بر این موضوع تأثیرگذار است بطوریکه از هر هکتار حدود 500 تا 700 کیلو پسته برداشت می‌شود.

احمدیان پسته را اولین محصول ارز آور غیر نفتی عنوان کرد و گفت: تولید این محصول برای کشور حدود 1.5 میلیون دلار ارزآوری دارد، ضمن اینکه با افزایش بهره‌وری در یک برنامه پنج‌ساله می‌توان میزان تولید را تا برابر افزایش داد.

وی افزود: تولید پسته برای کشاورزی گاهی تا 5 برابر ارزش افزوده دارد، بنابراین توجه به تولید این محصول در قالب سیاست کلان کشور و اهداف اقتصاد مقاومتی می‌تواند برای کشور ارز‌آور و مفید باشد.

دبیرکل انجمن پسته ایران تصریح کرد: برداشت پسته برا ی مصرف تازه‌خوری از هفته گذشته در مناطقی از خراسان آغاز شده، ولی برداشت عمده پسته تقریبا از اوایل شهریورماه آغاز می‌شود.

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 8171 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ يکشنبه ۱۱ مرداد بازدید: 1411 ساعت: 4:12 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تولید و صادرات پسته با چه چالش هایی روبروست؟ ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ آذر
2 پسته آب خزر کیلو چند؟ ۱۳۹۸ سه شنبه ۲۳ مهر
3 قیمت آجیل و خشکبار در بازار ۱۵ درصد افزایش یافت/نرخ مصوب هر کیلو پسته اکبری ۲۸۰ هزار تومان ۱۳۹۷ جمعه ۱۰ اسفند
4 ارتباط مصرف روزانه پسته با حافظه و یادگیری ۱۳۹۶ جمعه ۱۰ آذر
5 روند صادرات پسته در نیمه دوم سال رو به رشد خواهد بود ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان
6 دلالان، بازار پسته را می‌چرخانند ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
7 پیش‌بینی تولید ۳۰۴ هزار تن پسته در سال جاری ۱۳۹۶ دوشنبه ۱ آبان
8 کنترل پسیل پسته و شته انار با روش زیستی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۴ مهر
9 چهارمین جشنواره ملی پسته از امروز در دامغان آغاز شد ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
10 صادرکنندگان پسته مورد نیاز خود را یکجا از بورس کالا خریداری کنند ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ شهريور
11 دامغان دومین تولیدکننده نامدار محصول پسته در کشور ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سبوس گندم، برای سیستم گوارشی مفید است لقمه: سبوس گندم، فیبر غذایی است که در آب حل نمی شو...

  لبنیات محلی بخوریم یا نه؟ آیا واقعا این لبنیات محلی و طبیعی هستند و چه افراد...

  کدام بیماران نباید ترشی بخورند؟ یکی از متداول‌ترین توصیه‌ها برای پیشگیری و درمان ب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل پایگاه خبری لقمه: با توجه به تنوع فرهنگ‌ها و مناطق در ایران، هر روستا و منطقه می‌تواند غذاهای محلی خاصی داشته باشد. غذاهایی که در منوی هیچ رستورانی مشابهش یافت نمی شود و خوردن آن می‌تواند تجربه بی‌نظیری باشد. نکته ی اصلی اینجاست که برای مزه کردن غذاهای خاطره انگیز بهتر است رستوران های جذاب را رها کرده و مانند محلی ها غذا بخورید. بهترین غذاها در مقصدی که به آن سفر می کنید آنهایی هستند که مردم همان منطقه می خورند.
بخور نخورهای 20 تا 120 سالگی (1) با ما باشید تا بگوییم بدنمان در هر سن و سالی بیشتر به چه مواد غذایی و ویتامین‌هایی نیاز دارد تا سالم و سرحال باشد.
نمکدان ها را بشکنید! معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان میزان مصرف روزانه نمک در میان خانوارهای کردستانی را سه گرم بیشتر از نیاز بدن به مصرف این ماده دانست و نسبت به تبعات مصرف بی رویه این ماده هشدار داد.
شخصیت شناسی پیتزا/ افراد مشهور چه پیتزایی می خورند؟ اگر تنها حق انتخاب یک نوع پیتزا را داشته باشید کدام را انتخاب می کنید؟