گزارش اختصاصی لقمه؛
سرانجام ماجرای آب و آبلیموهای تقلبی


پس از چالش‌های موجود میان سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد، شاهد خبرهای خوبی از معاون وزیر بهداشت هستیم که موضوعات مربوط به سلامت مردم بالاخره به سرانجام خواهد رسید.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، چندی پیش با مطرح شدن موضوع آلودگی میکروبی در آب های معدنی بسته‌بندی و لغو پروانه تعدادی از این شرکت‌ها، موضوع کارخانه‌های آبلیموسازی نیز مطرح شد.

 

در پی مطرح شدن موضوع آب‌های معدنی و همچنین آبلیموهای صنعتی، بین سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد، اختلاف نظر و چالش پیش آمد چراکه وقتی صحبت از سازمان غذا و دارو از آلودگی در آب‌های معدنی و تقلبی بودن آنها می‌کرد، رئیس سازمان ملی استادرد ایران از استاندارد بودن آنها سخن به میان می‌آورد و این در حالی بود که آلودگی میکروبی در آب‌های به ظاهر معدنی شرکت دماوند، به اثبات رسیده بود!

 

پس از پایان یافتن موضوع آب‌های بسته بندی، این بار نوبت به کارخانه‌های آبلیموسازی رسید. پس از واکنش‌های رئیس سازمان غذا و دارو، «علیرضا جمشیدی» رئیس سازمان تعزیرات حکومتی کشور نیز در یک نشست خبری با اشاره به بررسی‌های انجام شده از تعداد زیادی کارخانه تولید آبلیموی صنعتی در تهران، به کنایه عنوان کرد که در کارخانه‌های آبلیموسازی حتی یک قطره آبلیمو یافت نکردیم!

 

در همین راستا، دکتر رسول دیناروند بارها در سخنانش تاکید کرد: آنچه سازمان غذا و دارو در مورد بررسی آبلیموهای صنعتی انجام داده و نتایجی که به دست آمده نشان می‌دهد این قبیل آبلیموهای صنعتی وضعیت خوبی ندارند. قبلا نیز در مورد آبلیموهای صنعتی هشدار داده بودیم که که این هشدار کماکان پابرجاست و بسیاری از آبلیموهای صنعتی، اصلا آبلیموی طبیعی نیستند.


رئیس سازمان استاندارد بالاخره قانع شد

بر اساس این گزارش، نشست خبری «نیره پیروزبخت» رئیس سازمان ملی استاندارد صبح شنبه 18 مهرماه به مناسبت روز جهانی استاندارد، برگزار شد و در این نشست تعدادی از برندهای آبلیموی صنعتی که خلاف قانون عمل کرده بودند، را معرفی کرد.

 

وی اسامی این برندها را عنوان کرد و گفت: براساس مشاهده بازرسان استاندارد، آبلیموهای تولیدی با برندهای «هم‌نوش»، «رازقی»، «زیبنده»، «ترش مزه»، «سپنتا»، «بهینه‌نوش»، «هرمود»، «می‌گلی»، «خزر»، «ناجی»، «چینود»، «شط»، «حاسب»، «دست‌چین» و یک برند دیگر، غیراستاندارد شناسایی شده‌اند.

 

رییس سازمان ملی استاندارد با اشاره به طرح پژوهش اصالت‌سنجی مواد غذایی در این سازمان گفت: قصد داریم وارد روش‌های نوین اصالت‌سنجی شویم و دستگاه‌های مربوط به آن را پیدا کرده‌ایم که در این صورت دیگر امکان تخلف برای متخلفان ایجاد نمی‌شود.


نوبت به آبمیوه‌های صنعتی هم رسید

در همین روز، در مراسم اختتامیه همایش معاونان غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی سراسر کشور، «رسول دیناروند» موضوع آبمیوه‌های صنعتی را مطرح کرد و آن را از دیگر نگرانی‌های این سازمان دانست.

 

در مورد شرکت‌های بزرگ مشکل چندانی نداریم

رئیس سازمان غذا و دارو در این ارتباط، بر ضرورت کنترل بیشتر مراکز علوم پزشکی بر تولیدات مواد غذایی و توزیع داروها تاکید کرد و گفت: ضرورت بازرسی‌ها در مورد تولیدات مواد غذایی بیش از پیش احساس می‌شود.  در مورد آب میوه‌ها وضعیت چندان بد نیست، به جز کارخانه‌های کوچک در مورد شرکت‌های بزرگ مشکل چندانی نداریم.

 

تکلیف آبلیموهای تقلبی در آبان ماه مشخص می‌شود

وی در مورد آبلیموهای تقلبی نیز بیان کرد: تکلیف آبلیموها در آبان ماه باید مشخص می‌شود و همان کاری که در مورد آب معدنی‌ها انجام دادیم باید در این زمینه نیز انجام شود.

 

 

گزارش: آزاده فضلی

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 8280 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ شنبه ۱۸ مهر بازدید: 3571 ساعت: 4:14 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 جریان دوتابعیتى بودن وزیر بهداشت چیست؟ ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲ مرداد
2 مهمترین عواملی که از ناحیه غذا سلامت مردم را تهدید می کند، چیست؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۱ مرداد
3 برگزاری هفته پیشگیری از مسمومیت‌ها با هدف آموزش به مردم ۱۳۹۴ شنبه ۲ آبان
4 تقلبات غذایی معضل بسیار جدی است/ ایجاد شبکه شناسایی تقلبات غذایی ۱۳۹۴ جمعه ۲۴ مهر
5 پذیرایی از خبرنگاران با آب «دماوند» در نشست خبری دکتر دیناروند ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۲ مهر
6 موجب بی اعتمادی مردم به استاندارد نمی‌شویم/ سیاست ما جایگزین کردن نان صنعتی است ۱۳۹۴ دوشنبه ۲۰ مهر
7 عمده نگرانی ما دسترسی مردم به غذای سالم است ۱۳۹۴ دوشنبه ۲۰ مهر
8 تکلیف کارخانه‌های آبلیمو آبان‌ماه مشخص می‌شود ۱۳۹۴ جمعه ۱۷ مهر
9 پروانه آب معدنی «دماوند» لغو شد ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۴ مهر
10 تعیین استاندارد برای آبلیموهای صنعتی طبیعی و کنسانتره ۱۳۹۴ سه شنبه ۷ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی پایگاه خبری لقمه: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وز...

  پرخوری عصبی را بشناسیم پایگاه خبری لقمه: در این بخش سعی داریم شما عزیزان ...

  این شایعات به ملون نمی چسبد! پایگاه خبری لقمه: ملون نه تنها سرطانزا نیست بلکه ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

فست فودها زیر ذره بین متخصص تغذیه! فست‌فودها، چه خوب چه بد، چه خوشمان بیاید چه خوشمان نیاید، واقعیت دنیای امروز هستند و رژیم غذایی ما را تغییر داده‌اند.
هر قرص را چه موقع باید خورد؟ بسیاری از ما مجبوریم برای پیشگیری یا درمان خود هر روز دارو بخوریم اما آیا می‌دانید هر دارویی را باید در زمان مناسبش در روز مصرف كرد؟ تحقیقات نشان داده خوردن داروها در زمان نادرست نه تنها اثر آنها را كم می‌كند بلكه در بعضی موارد ممكن است برای بدن مضر باشد. برای مثال خوردن داروهایی مانند داروی درمان آرتروز، پوكی استخوان یا سوزش معده در زمان مناسب می‌تواند تاثیر شگفت‌انگیزی روی میزان اثر آنها داشته باشد و زمان بهبود شما را به‌طور چشمگیری كاهش دهد.
احیای برجام و نوزایی صنعت گردشگری ایران پایگاه خبری لقمه: احیای برجام و رفع تحریم‌ها و همزمانی با فروکش کردن بیماری کرونا در سطح جهانی، گردشگری ایران را در موقعیت ممتازی قرار می‌دهد تا این صنعت با احیای بازار بین‌المللی خود، فرصتی برای بازنگری سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های داخلی را هم بدست آورد.
خواص درمانی عسل‌های گیاهی در فصل سرما عسل در بسیاری از كشورهای جهان با نام طلای طبیعی معروف است. درحقیقت این خواص درمانی كم‌نظیر و شفابخش عسل‌ و انواع مختلف آن است كه موجب شده این ماده طبیعی این‌چنین مورد توجه بسیاری از مردم و پزشكان طب سنتی و مدرن در جهان قرار بگیرد. آنتی‌باكتری‌های موجود در انواع مختلف عسل‌های گیاهی موجب می‌شود تا این محصول طبیعی یكی از بهترین داروهای طبیعی و موثر در درمان برخی از بیماری‌ها و اختلال‌های جسمی و روحی در انسان باشد.