تغذیه مناسب مقابله با آنفولانزا


پایگاه خبری لقمه: در حال حاضر بیشترین و موثرترین راه مقابله با آنفلوآنزا تزریق واکسن است ولی در کنار آن، مصرف پروتئین‌های کافی و ویتامین‌ها و به‌ویژه آنتی‌اکسیدان‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. برای تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها از قبیل پیش‌ساز ویتامین A، کاروتنوئیدها، ویتامین C و املاحی چون سیلینیوم و روی در بازسازی سلول‌ها نقش اساسی دارند.

به گزارش پایگاه خبریلقمه، چند روزی از خبر شیوع آنفلوآنزای H1N1 می‌گذرد که به آنفلوآنزای نوع A یا همان آنفلوآنزای خوکی معروف است. اصل این بیماری از خوک‌های آلوده به انسان سرایت می‌کند که در اثر تماس مستقیم یا غیرمستقیم با حیوان یا ترشحات بدن آن قابل انتقال است ولی در بیشتر موارد، از انسان به انسان دیگر منتقل می‌شود.

سعید مهرسروش، سوپروایزر آموزش مرکز اورژانس تهران در گفت‌وگویی، می‌گوید آنفلوآنزای نوع A علائم گوناگونی دارد که چهار علامت اصلی آن عبارتند از: «تب بالای 38 درجه، سردرد، گلودرد و سرفه که اگر فرد 2 تا 3 علامت را داشته باشد باید به آنفلوآنزای نوع A مشکوک شد. در کنار این علائم، علامت‌های دیگری چون اسهال، استفراغ، تهوع، کوفتگی عضلات و عطسه نیز ممکن است رخ دهد که بلافاصله باید به پزشک معالج مراجعه کرد. البته به دلیل شباهت علائم آنفلوآنزا با سرماخوردگی، باید نسبت به علائم هوشیار بود. به گفته او، نحوه انتقال ویروس آنفلوآنزای نوع A غالبا از طریق سرفه، عطسه، تماس با اشیای آلوده به ویروس و تماس آن با دهان و بینی است.»
در حال حاضر که وضعیت زرد در استان کرمان اعلام‌شده و احتمال گسترش این ویروس وجود دارد، اصل پیشگیری از اهمیت بالایی برخوردار است و به‌ویژه افراد در معرض خطر باید بیش از پیش مراقب باشند. پیشگیری از ابتلا به ویروس آنفلوآنزای نوع A اهمیت زیادی دارد و افراد می‌توانند با رعایت نکات ساده و به ظاهر پیش‌پاافتاده خود را در برابر آن مصون کنند. به گفته مهرسروش «شست‌وشوی مداوم دست‌ها با آب و صابون و نیز ضدعفونی کردن آن با موادضدعفونی‌کننده بسیار اهمیت دارد. به‌ویژه در تماس با سطوح آلوده، استفاده از مواد حاوی کلر به‌عنوان ماده ضدعفونی‌کننده در کاهش ابتلا به ویروس موثر است. افراد بهتر است از تماس نزدیک با افراد آلوده بپرهیزند تا خطر ابتلا کاهش یابد. از قرار گرفتن در اجتماعات و مکان‌های عمومی که خطر انتقال ویروس از فردی به فرد دیگر بسیار بالاست، خودداری کنید. تا حد امکان از دست زدن و تماس با سطوحی که احتمال آلودگی به این ویروس را دارد مانند دست زدن به دستگیره درهای آلوده، بوسیدن ضریح‌ها و مکان‌های زیارتی در شهر‌های پر‌خطر بپرهیزید و در صورت تماس با این موارد یا موارد مشکوک به ویروس، باید قبل از تماس دست آلوده با دهان و بینی، آن را به خوبی با آب و صابون شست‌وشو دهید.»

نسرین امیدوار، دکتر تغذیه و دانشیار گروه تغذیه جامعه در دانشکده علوم تغذیه دانشگاه شهید بهشتی پیرامون راه‌های تغذیه‌ای مقابله با آنفلوآنزا گفت: «تغذیه یکی از پایه‌های اساسی حفظ سلامت سیستم ایمنی است و افراد با دریافت پروتئین و انرژی کافی می‌توانند در برابر ابتلا به انواع بیماری‌ها مصون شوند؛ بنابراین افراد باید در مصرف مواد غذایی دقت داشته باشند. همچنین اضافه‌وزن زیاد نیز می‌تواند آنها را در معرض ابتلا به بیماری قرار دهد. سیستم ایمنی ضعیف و سوءتغذیه از جمله عواملی هستند که زمینه‌ساز ابتلا به عفونت هستند. در این میان، گروه‌های آسیب‌پذیر مانند بچه‌های در حال رشد زیر 6 سال و زنان باردار بیش از همه در معرض خطر قرار دارند و باید از نظر دریافت مواد غذایی مغذی و مفید در آنها توجه داشت. دور ماندن از منبع آلودگی نقش موثری در کاهش ابتلا به آنفلوآنزا دارد و به‌ویژه در افراد در معرض خطر باید این ارتباط تا حد امکان قطع شود تا جلوی عفونت گرفته شود.»
به گفته امیدوار، در حال حاضر بیشترین و موثرترین راه مقابله با آنفلوآنزا تزریق واکسن است ولی در کنار آن، مصرف پروتئین‌های کافی و ویتامین‌ها و به‌ویژه آنتی‌اکسیدان‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. برای تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها از قبیل پیش‌ساز ویتامین A، کاروتنوئیدها، ویتامین C و املاحی چون سیلینیوم و روی در بازسازی سلول‌ها نقش اساسی دارند. در بچه‌ها، دریافت کالری لازم بسیار مفید است و کمبود انرژی و پروتئین سیستم ایمنی آنها را ضعیف می‌کند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :روزنامه فرهیختگان

کد: 8402 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۷ آذر بازدید: 3360 ساعت: 10:06 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
2 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
3 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
4 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
5 اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
6 استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
7 بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران بارداری ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۸ دي
8 ۸ توصیه تغذیه‌ای وزارت بهداشت برای روزهای آلوده ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
9 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
10 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
11 توصیه هایی برای تغذیه در راهپیمایی اربعین ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ایرانی ها بیش از حد نمک می خورند پایگاه خبری لقمه: رئیس گروه تغذیه و دارویی دانشگاه...

  تاثیر ویتامین C در برابر کووید-19 چقدر است؟ هیچ مکملی، از جمله ویتامین C، نمی تواند از ابتلا ب...

  دشمن مینای دندان را بشناسید استفاده از خوراکی ها و نوشیدنی های اسیدی موجب فرسا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

«نذری دادن» سنت دیرینه ماه محرم/ یک دیگ و هزاران هزار نیت ماه محرم از ایامی است که نذریهای زیادی در آن ادا می شود؛ آیین نذری دادن به عزاداران امام حسین(ع) سنتی دیرینه و پسندیده در میان اکثر مسلمانان و به خصوص شیعیان دنیاست که در کشورمان رواج بیشتری دارد و شب و روز تاسوعا و عاشورا به اوج خود می رسد.
با گرفتن این رژیم های لاغری مرگتان حتمی است! تب لاغری تب تندی است. خیلی‌ها حال و حوصله وزن كم كردن طی چند ماه را ندارند و دلشان می‌خواهد یك‌شبه ره صدساله را طی كنند. از سویی نه می‌توانند جلوی خوردنشان را بگیرند و نه طاقت گرسنگی دارند...
نکاتی در مورد تغذیه سالمندان پیر شدن به این معنا نیست که فرد باید خود را رها کند و دیگر اهمیتی به سلامت و ظاهر خود ندهد. تغذیه‌ای مناسب و انجام فعالیت‌های جسمی و ذهنی، به عنوان ارکان سلامتی در سنین پیری شناخته می‌شوند. تغذیه متعادل و فعالیت، برای پیشگیری یا جلوگیری از شدت یافتن برخی عوارض مانند پوکی استخوان، تصلب شرائین، کاهش سطح ایمنی بدن و برخی از انواع سرطان‌ها ضروری هستند.
خوردنی های خواب آور کدامند؟ غذاهایی که میل می کنید، می توانند به شما احساس انرژی یا کسالت و خواب آلودگی بدهند. در واقع خوردن یک وعده غذایی ممکن است از شما یک فرد پر انرژی بسازد و غذای دیگری شما را خسته و خواب آلوده کند. اثرات اصلی مواد غذایی را می توان به محتویات آنها نسبت داد و اینکه چگونه بدن ما نسبت به آنها واکنش نشان می دهد.