وزارت بهداشت هشدار داد:‌ تولید بستنی‌های سنتی با زعفران تقلبی


این تقلب‌ها بیشتر در محصولات فله‌ای نظیر بستنی‌های سنتی مشاهده می‌شود.

به گزارش لقمه، اكرم فراهانی در گفت و گویی با بیان اینكه كنترل بخشی از اسانس‌هایی كه به عنوان طعم دهنده در مواد غذایی و دارویی استفاده می‌شود بر عهده وزارت بهداشت و كنترل بخشی دیگر بر عهده معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور است، اظهار كرد: میزان تقلب در طعم دهنده‌ها و رنگ‌ها بالاست، زیرا مردم قادر به تشخیص آن نیستند.
وی اضافه كرد: به عنوان مثال با توجه به گرانی زعفران، هم رنگ و هم طعم زعفران می‌تواند مورد تقلب قرار بگیرد. برخی تولید كنندگان از رنگ‌های مجاز خوراكی استفاده می‌كنند كه كیفیت زعفران طبیعی را ندارد.
فراهانی با بیان اینكه علاوه بر زعفران‌های بسته بندی شده در بازار، از زعفران‌های تقلبی و سایر طعم دهنده‌ها در تولید بستنی‌ها استفاده می‌كنند، گفت: طبیعتا انتظار داریم بستنی‌های میوه‌ای حاوی طعم طبیعی میوه‌ها باشند، تا مردم هم در حین استفاده كمتر آسیب ببینند.

وی افزود:‌ البته كارخانه‌هایی كه تحت نظر وزارت بهداشت هستند، كنترل می‌شوند.
فراهانی با اشاره به اینكه حتی ممكن است كافی شاپ‌هایی كه خودشان بستنی تولید می‌كنند از طعم دهنده‌ها و اسانس‌های مصنوعی و تقلبی استفاده كنند،‌ گفت: لازم است نظارت بیشتری بر این مراكز صورت پذیرد.
كارشناس مسئول واحد اسانس آزمایشگاه مرجع كنترل غذا و دارو با بیان اینكه كنترل PMS برای فرآورده‌هایی نظیر بستنی در فصل تابستان شدت می‌یابد، عنوان كرد: در سال گذشته در حدود 3 درصد از بستنی‌ها، آبمیوه‌ها و نوشیدنی‌هایی كه در بازار به صورت فله‌ای و «باز» عرضه می‌شدند، از طعم دهنده‌های تقلبی استفاده شده بود.

فراهانی بر انجام تست‌های حرفه‌ای سریع (Rapid tests) برای كنترل این محصولات تاكید كرد و گفت: توصیه می‌كنیم مردم از مواد غذایی بسته بندی شده استفاده كنند.
وی با بیان اینكه مردم در حالت عادی قادر به تشخیص تقلبی بودن طعم دهنده‌های مورد استفاده در محصولات غذایی نیستند، گفت: مگر آن كه تغییر رنگ محسوس بوده و طعم و بوی زننده‌ای از آن محصول به مشام برسد.
به گفته كارشناس مسئول واحد اسانس آزمایشگاه مرجع كنترل غذا و دارو اسانس‌های تقلبی می‌توانند عوارض كبدی، حساسیت‌های پوستی و ناراحتی‌های گلو را برای مصرف كننده به دنبال داشته باشند.


نقل از :ایسنا

کد: 1036 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۳۰ ارديبهشت بازدید: 3345 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چرا بادام ایرانی از بادام‌های خارجی بهتر و گران‌تر است؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
2 شش تاثیر کیفیت ظروف بر کیفیت غذا ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
3 فیلمهای جشنواره فجر با چاشنی ژامبون و دلستر ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۵ بهمن
4 ادویه‌ای معطر با فواید بی‌پایان/خواص هل و طریقه مصرف آن ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
5 رفع موانع صادرات پنیر ایرانی به ژاپن به زودی ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
6 توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
7 مروری بر ۳۰ خاصیت بی نظیر خربزه/مصلح خربزه چیست ؟ ۱۴۰۱ سه شنبه ۴ مرداد
8 آموزش پخت غذاهایی با صرفه اقتصادی در آشپزی با مامان ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ آذر
9 ادویه مخصوص ماهی سرخ کرده چیست/ طرز تهیه ادویه ماهی ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۳ آبان
10 علائم فاسد شدن قارچ خوراکی/قارچ سالم چه نشانه ‌هایی دارد؟ ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۱ تير
11 راز ماندگاری شیر عالیس بیرون از یخچال و بدون مواد نگهدارنده ۱۳۹۸ شنبه ۲۴ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  برای کاهش استرس‌های روزمره چای بنوشید یك متخصص طب پیشگیری با بیان اینکه ترکیبات موجود در...

  خوراکی هایی که بوی سیر را از بین میبرند! غذاهای محتوی سیر و پیاز بی نهایت خوشمزه هستند اما ...

  بهترین‌ها برای مقابله با خستگی گاهی برای مقابله با خستگی لازم است از مکمل ها استف...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ارتباط صبحانه کامل و باردار شدن بررسی های جدید حاکی از آن است که، مصرف یک صبحانه کامل به زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک (شایع ترین اختلالات غدد درون ریز در زنان و شایع ترین علت نازایی که ناشی از نبود تخمک گذاری است) کمک می کند تا باردار شوند.دریافت کالری صبحانه انسولین ،تستسترون و هورمون هایی را که اختلال در عملکردشان می تواند تاثیر نامطلوبی روی احتمال باردار شدن بگذارد منظم می کند.
راز خوشرنگ و خوشمزه تر شدن خورشت فسنجان می خواهیم فوت کوزه گری یک خورشت فسنجان بسیار خوشمزه و البته خوشرنگ را بر ملا کنیم که با شیوه ای بسیار ساده و باور نکردنی امکان پذیر است پس با ما همراه باشید :
کشف حقایقی عجیب درباره چاقی قرار گرفتن در معرض موادی خاص در مدت زمان رشد جنین و یا در سال‌های نخست پس از تولد اغلب رشد معمول سیستم هورمونی بدن را دچار اختلال می‌کند و به رشد بیشتر سلول‌های چربی منجر می‌شود.
غذاهای آلوده‌ای که سر از سفره‌های مردم درآورده‌اند «وجود روغن پالم در شیر به اثبات رسیده و گزارش آن نیز به رئیس جمهور داده شده است.» این سخن وزیر بهداشت در حاشیه همایش تغذیه با شیر مردم هرچند که نگران کننده بود، اما گویی حکایت از اتفاق تازه ای نداشت.