10 نکته تغذیه سالم برای افراد بالای 65 سال


پایگاه خبری لقمه: انتخاب غذای سالم هوشمندانه ترین کار است .مهم نیست این که شما چند ساله هستید،بدن شما با افزایش سن تغییر خواهد کرد.

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه،  غذا مواد مغذی را که به آن احتیاج دارید تامین خواهد کرد. از این نکات برای سلامتی بیشتر در هر مرحله از زندگی  سالمندی استفاده کنید. 

 

1-مایعات فراوان بنوشید:

با افزایش سن احساس تشنگی کم می شود. اغلب آب بنوشید .شیرهای کم چرب یا بدون چربی ویا آبمیوه های صددرصد طبیعی به حفظ آب بدن شما کمک خواهند کرد. از نوشیدنی های با مقدار زیاد شکر یا نمک اجتناب کنید و یاد بگیرید که کدام یک از مایعات انتخاب بهتری خواهد بود.

 

2-به صورت جمعی غذا بخورید:

وعده های غذایی لذت بخش تر هستند وقتی که شما با دیگران غذا بخورید.  حداقل هفته ای دو بار از یک دوست قدیمی برای غذا خوردن دعوت کنید. 

 

3-برنامه غذایی سالم داشته باشید:

اطلاعات تغذیه ای قابل اعتماد پیدا کنید برای این که بدانید چه چیزی را بخورید،چقدر بخورید، کدام غذا را انتخاب کنید و... .بنابراین روش های معقول را برای انتخاب و آماده کردن غذاها انتخاب کنید تا علاوه بر تامین نیازهای تغذیه از غذای خود لذت ببرید.

 

4-بدانید چه مقدار باید بخورید:

یاد بگیرید که میزان وعده های غذایی خود را کنترل کنید.در هر وعده غذایی بخشی از غذا را نگه دارید تا بعدا بخورید.یک ظرف غذای رستوران ممکن است برای دو وعده غذایی و یا بیشتر کافی باشد.

 

5-از سبزیجات متنوع استفاده کنید:

از سبزیجات رنگی استفاده کنید. بسیاری از سبزیجات یک منبع کم کالری مواد مغذی و منبع خوبی از فیبر هستند.

 

6-به خاطر دندان ها و لثه تان مواد مغذی را از دست ندهید:

 در بسیاری از موارد با افزایش سن دندان ها و لثه ها تغییر خواهند کرد.برای افرادی که مشکلات دندانی دارند جویدن میوه ها،سبزیجات وگوشت سخت خواهد شد، اما به این دلیل مواد مغذی را از دست ندهید. خوردن غذاهای نرم تر کمک کننده است. سعی کنید از  غذاهای پخته شده یا کنسرو شده مانند میوه شیرین نشده، سوپ کم سدیم، یا ماهی تن کنسروشده استفاده کنید.

 

7-از سبزیجات معطر یا ادویه جات استفاده کنید:

با افزایش سن ممکن است مواد غذایی بدون طعم و عطر به نظر برسند. اگر غذاهای مورد علاقه تان طعم های مختلف می دهند ، مشکل از آشپز نیست! شاید یکی از احساس چشایی و بویایی شما ویا هر دو تغییر کرده است.داروها نیز ممکن است چگونگی طعم غذاها را تغییر دهند. با افزودن ادویه جات و سبزیجات  معطر به غذای خود عطر وطعم دهید.

 

8-از غذاهای مطمئن استفاده کنید:

 با سلامت خود بازی نکنید.غذاهای مرتبط با بیماری ممکن است زندگی یک فرد مسن را تهدید کنند. مواد غذایی که از سالم بودن آنها مطمئن نیستید دور بیندازید. از غذاهای خاصی که برای یک فرد مسن همیشه پر خطرهستندمانندلبنیات غیر پاستوریزه پرهیز کنید. غذاهای دیگر می تواند برای شما مضر باشد زمانی که  خام یا نیم پزاستفاده شوند، مانند تخم مرغ، جوانه، ماهی، صدف، گوشت، مرغ .

9-برچسب حقایق تغذیه ای روی محصولات را بخوانید:

هنگام خرید بهترین انتخاب را انجام دهید. به مواد مغذی مهم توجه کنید و  از کالری ،چربی ،سدیم و دیگر موارد مطلع شوید.با مشورت با دکتر خود از موارد محدودیت یاافزایش مواد غذایی خاص آگاه شوید.

 

10-از دکتر خود درباره مکمل ها و ویتامین ها مشورت بگیرید:

غذا خوردن بهترین روش برای دریافت مواد مغذی است که شما احتیاج دارید.آیا شما باید از ویتامین ها ،پودرهای گیاهی،قرص و مواد معدنی  استفاده کنید؟این ها مکمل های دارویی نامیده می شوند. دکتر شما متوجه خواهد شد، اگر به آن نیاز خواهید داشت.مواد معدنی بیشتر ممکن است بهتر نباشد،برخی ممکن است با شرایط پزشکی و داروهای شما تداخل داشته باشند.

تهیه کننده:  زهرا کوه زارع

منابع:

https://www.nia.nih.gov/health/publication/choosing-healthy-meals-you-get-older

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 10458 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۲ آذر بازدید: 1891 ساعت: 1:36 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آیا آب قند برای نوزاد ضرر دارد؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱ خرداد
2 توصیه‌های غذایی در مسافرت ۱۴۰۴ شنبه ۱۰ فروردين
3 چگونه اسید معده را در ماه رمضان کنترل کنیم؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۷ فروردين
4 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
5 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
6 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
7 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
8 اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
9 استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
10 بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران بارداری ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۸ دي
11 ۸ توصیه تغذیه‌ای وزارت بهداشت برای روزهای آلوده ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  درباره طبیعت گرمی و سردی غذاها چه می‌دانید یکی از مهم‌ترین بحث‌ها در ارتباط با طب سنتی که می‌...

  سبزیجات، ژن‌های سرطانی را نابود می‌کنند لقمه: متخصصان در آزمایشات جدیدی مشخص کردند که چگون...

  بهترین روش درمانی کبد چرب را بشناسید دکتر محسن آخوندی با بیان اینکه بیماری کبد چرب از ۶...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با 5 ماده غذایی با کالری صفر خوشبختانه خداوند مواد غذایی کم یا بی کالری را در طبیعت نهاده است تا بتوانیم استفاده کنیم و از کالری دور باشیم و در عین حال بدن مان ضعیف نشود. با ما باشید تا با 5 نمونه از کم کالری ترین مواد غذایی آشنا شوید.
کاربردهای دیگر روغن زیتون در خانه همیشه یک بطری روغن زیتون در آشپزخانه موجود است که معمولا برای سالاد و پخت و پز استفاده می‌شود با این حال روغن زیتون را می‌توان در موقعیت‌های مختلف و برای امور مختلف دیگری نیز استفاده کرد.
آجیل بوداده یا خام، کدام بهتر است؟ ترکیب آجیل هرچه باشد، مجموعه‌‌ای از مغزها است که همگی فواید تغذیه‌‌ای بسیار زیادی داشته و سرشار از مواد مغذی هستند. چربی موجود در انواع آجیل از نوع اشباع‌ نشده است که کلسترول خون را پایین آورده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌‌دهد.
خواص درمانی کاسنی کاسنی از جمله گیاهانی است که مصرف آن به سلامت شما کمک می‌کند. عرق این گیاه قلب، کبد و کلیه را فعال می‌کند.