صادرات بیش از 110 هزار تن محصولات کشاورزی از قصرشیرین به عراق


پایگاه خبری لقمه: مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قصرشیرین از صادرات 110 هزار و 51 تن انواع محصولات کشاورزی (میوه و تره بار) از ابتدای امسال تاکنون از مرزهای این شهرستان به کشور عراق خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، مراد محمودیان فر روز سه شنبه در گفتگویی، ارزش ریالی محصولات کشاورزی صادر شده از مرزهای قصرشیرین به عراق را یک میلیارد و 650 میلیون و 765 ریال اعلام کرد. 

وی با بیان اینکه محصولات کشاورزی از مرزهای رسمی خسروی و پرویزخان به حوزه حکومت مرکزی و اقلیم کردستان عراق صادر شده است ، گفت: از مجموع کالاهای صادر شده ، 94 هزار و 221 تن به ارزش یک میلیارد و 413 میلیون و 315 هزار ریال از مرز رسمی پرویزخان و 15 هزار و 830 تن به ارزش 237 میلیون و 450 هزار تن نیز از مرز رسمی خسروی به عراق صادر شده است.
 
وی عمده محصولات کشاورزی صادرشده از مرز رسمی پرویزخان و خسروی را شامل هندوانه ، سیب درختی ، سیب زمینی ، پیاز ، هلو ، آلو ، شلیل ، زرد آلو ، آرد ، خیار و گوجه فرنگی ذکر کرد.
مدیر جهاد کشاورزی قصرشیرین در ادامه اظهار کرد: همه محصولات کشاورزی صادراتی در قرنطینه نباتی مرزهای پرویزخان و خسروی مورد آزمایش قرار گرفته اند و پس از تایید نهایی با بهترین کیفیت به عراق و اقلیم کردستان صادر شده است. 
محمودیان فر ، اضافه کرد: به تاجرانی که سیب درختی ممتاز از مرز رسمی پرویزخان به عراق صادر کنند و کیفیت ممتاز آن از سوی کارشناسان کشاورزی تایید شود ، مجوز واردات نارگیل ، موز و آناناس داده می شود.
 
پارسال نیز در مجموع یک میلیارد و 28 میلیون دلار کالاهای غیرنفتی از مرزهای پرویزخان و خسروی به ارزش وزنی سه میلیون و 255 هزار تن به عراق صادر شد.
پرویزخان در شهرستان قصرشیرین که هم مرز با اقلیم کردستان عراق و در همسایگی استان سلیمانیه قرار دارد ، در سال 86 به مرز رسمی تبدیل شد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام می شود. 
نزدیکی فرهنگ 2 منطقه مرزی استان کرمانشاه و سلیمانیه عراق به دلیل همزبان بودن از مهمترین عوامل رونق اقتصادی و تجاری این بازارچه مرزی است. 
پرویزخان اکنون یکی از مرزهای راهبردی و مهم کشورمان است که 54 درصد صادرات غیرنفتی کشورمان به عراق را به خود اختصاص داده و نقش کلیدی و حیاتی در جذب بازار این کشور همسایه دارد. 
 
مرز پرویزخان که در مسیر راه ابریشم قرار دارد، نزدیکترین راه ارتباطی از طریق عراق و سوریه به طول 900 کیلومتر به کشورهای اروپایی است و در زمان کنونی که کشور عراق در زمینه زیرساخت ها و اقتصاد وضعیت خوبی ندارد بهترین مسیر برای سرمایه گذاری در این کشور و کردستان عراق است. 
شهرستان مرزی قصرشیرین در غرب کرمانشاه با بیش از 27 هزار تن جمعیت، با عراق 186 کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، 2 معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این دو مرز انجام می شود. 
همچنین 500 دستگاه کامیون کالا از طریق مرز رسمی خسروی به حوزه حکومت مرکزی عراق (بخش مرکزی) صادر می شود.
 
روزانه به طور میانگین 600 دستگاه تانکر سوخت رسان عراقی و ایرانی نیز از مبدا اقلیم کردستان عراق از طریق مرز رسمی پرویزخان به مقصد بنادر جنوبی کشورمان، وارد خاک جمهوری اسلامی ایران می شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 11462 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۰ مرداد بازدید: 1165 ساعت: 2:17 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
2 حضور پررنگ محصولات بهنوش ایران در جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۷ بهمن
3 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
4 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
5 قیمت گوجه‌فرنگی کاهشی شد ۱۴۰۳ جمعه ۹ آذر
6 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
7 افزایش روسیه واردات میوه/نیاز روسیه به طیف گسترده محصولات کشاورزی ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
8 افزایش ۲۸ درصدی صادرات محصولات کشاورزی در ۷ ماهه امسال+ جزئیات ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
9 عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
10 ۵.۶ میلیون دلار درآمد کشور از صادرات عسل ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
11 وزیر آینده جهاد کشاورزی باید شهامت دفاع از کشاورزان را داشته باشد ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  معیارهای تشخیص سبزی ها و میوه های ارگانیک ملاک هر کسی برای خرید میوه و سبزی متفاوت است. بزرگ...

  ارتباط استرس با مشکلات گوارشی پایگاه خبری لقمه: استرس می‌تواند باعث ایجاد طیفی ا...

  احساس گناه پس از پرخوری پایگاه خبری لقمه: پرخوری کردن و پاک سازی بعد از آن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت