توزیع نامناسب نهاده‌ها برای کشاورزان دردسرساز شد


پایگاه خبری لقمه: پرداخت یارانه به نهاده‌های تولید یکی از روش‌های حمایتی از بهره برداران بوده که حذف یارانه چالش هایی را در این بخش ایجاد کرده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، پرداخت یارانه به نهاده های تولید یکی از روش های حمایتی برای تقویت بنیه بهره برداران در این بخش به شمار می رود که حذف یارانه چالش هایی را در این زمینه ایجاد کرده است.

 
البته مشکلات کشاورزان تنها به این موضوع ختم نمی شود چرا که توزیع نامناسب نهاده ها در سایه کمبود نظارت مشکلات کشاورزان را دو چندان کرده است.
 
کارشناسان بخش معتقدند که ایجاد سامانه نظارت بر فروشگاه های عرضه و کددار کردن نهاده ها می تواند از توزیع نهاده های بی کیفیت و نوسان قیمت ها جلوگیری کند.
 
 هدایت اصغری مدیرعامل شرکت بازرگانی تعاونی کشاورزی ایران در گفتگویی، با اشاره به اینکه توزیع نامناسب نهاده ها یکی از چالش های بزرگ بخش کشاورزی است، اظهار کرد: برای سهولت دسترسی کشاورزان باید سامانه ای طراحی شود تا با اعمال نظارت دولت نهاده های تولیدی با کمترین هزینه عرضه شود.
 
وی افزود: کشاورزان با چالش هایی از قبیل تامین نهاده ها و فروش محصولات در بازار روبرو هستند در حالیکه تولیدکنندگان سایر کشورها تنها دغدغه تولید را دارند.
 
به گفته اصغری بی سامانی توزیع نهاده ها،ضربه مهلکی از حیث افزایش هزینه های تولید به کشاورزان وارد می کند.
 
مدیرعامل شرکت بازرگانی تعاونی کشاورزی تصریح کرد: با توجه به مشکلات متعدد تامین نهاده ها، وجود واسطه ها و نوسان قیمت در بازار امکان طراحی سیستم توزیع از سوی سازمان نظام مهندسی وجود دارد که انتظار می رود هر چه سریع تر این امر اجرا شود.
 
حذف یارانه نرخ کود را بالا برد
 
 محمد شفیع ملک زاده رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفتگو با خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی،گفت: توزیع نهاده های بخش کشاورزی شامل انواع کودها و سموم از طریق شرکت خدمات حمایتی و فروشگاه های سموم صورت می گیرد.
 
وی با انتقاد از نبود نظارت بر فروشگاه های عرضه نهاده های کشاورزی افزود: تعداد فروشگاه های سموم در برخی شهرستان ها به حد نصاب نرسیده که بتوانند تحت نظارت اتحادیه به فعالیت خود ادامه دهند.
 
  ملک زاده ادامه داد: نبود نظارت کافی در فروشگاه ها، عرضه سموم بی کیفیت و قاچاق را به همراه دارد که امکان تشخیص آن از سوی کشاورزان وجود ندارد.
 
به گفته وی نظام صنفی تنها مجموعه ای است که می تواند به تخلفات فروشگاه ها رسیدگی کند.
 
رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی با اشاره به ضرورت کددار بودن تمامی نهاده ها بیان کرد: این امر سهولت بهره برداران در شناسایی و ردیابی نهاده ها و اعمال نظارت از سوی دستگاه های مربوطه را به همراه دارد.
 
وی با بیان اینکه توزیع نهاده های نامناسب بزگترین چالش کشاورزان به شمار می رود، افزود: در برخی مناطق کشاورزانی هستند که یک پنجم سهمیه خود نهاده دریافت نکردند و در مقابل میزان قابل توجهی نهاده در اختیار افرادی که فعالیتی در این حوزه ندارند، قرار می گیرد که این امر اجحاف در حق کشاورز است.
 
ملک زاده ادامه داد: از آنجا که توزیع بذور بی کیفیت، صدمه جبران ناپذیری به کشاورزان وارد می کند از این رو کددار کردن بذور جهت ردیابی و نظارت امری ضروری است.
 
این مقام مسوول درباه نوسان قیمت نهاده ها در بازار بیان کرد: همه ساله نرخ نهاده های اصلی تولید حداقل 17 درصد افزایش می یابد که این امر به سبب ناهمخوانی قیمت محصول با هزینه های تولید مشکلاتی ایجاد می کند.
 
وی با بیان اینکه بعد از هدفمندی یارانه قیمت نهاده ها به طور سرسام آوری افزایش یافت، تصریح کرد:  در دو سال اخیر عرضه کودهای شیمیایی از سوی شرکت خدمات حمایتی و پتروشیمی حداقل 10 تا 15 درصد افزایش یافت که این امر نیازمند ساماندهی تولیدکننده و توزیع کننده نهاده هاست تا بخشی از مشکلات کشاورزان کاهش یابد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 11971 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۲ مهر بازدید: 1672 ساعت: 10:47 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هدایت کشتی های حامل کالای اساسی به بندر امام خمینی(ره) ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
2 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
3 اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشارکتی برای افزایش عملکرد گندم در استان تهران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
4 برداشت کلزا در فارس آغاز شد ۱۴۰۴ شنبه ۳۱ فروردين
5 واردات دام پایه پروار در حال انجام است ۱۴۰۳ شنبه ۴ اسفند
6 کشف بیش از ٧٠٠ تن برنج احتکاری در تهران ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
7 آبیاری نوین؛ راهکاری برای نجات کشاورزی در بحران کم‌آبی/سرمایه‌گذاری‌ دولتی افزایش یابد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
8 توزیع ۲۷۰ تن مرغ تنظیم بازار در استان یزد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
9 تأثیر آداب و رسوم یلدا بر تثبیت اقتصاد کشاورزان ایرانی ۱۴۰۳ پنج شنبه ۲۹ آذر
10 مسئولان پاسخگو باشند؛ عدم تخصیص ارز به تولید کود از ده ماه پیش تاکنون ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۶ آذر
11 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کمبود آب چه بر سر انسان می‌آورد؟ یک متخصص تغذیه گفت: کلیه فرآیندهای بدن و تمام واکن...

  نکات لازم برای خوردن وعده غذایی در نمایشگاه‌ها محققان می‌گویند قبل از خرید مواد غذایی، توجه کنید ...

  سبزی پای ثابت سلامتی بارها درباره فواید سبزی‌جات و اهمیت مصرف آن‌ها مطا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

سلامت قلب با مصرف انگور محققان بر اساس نتایج تحقیقات خود گفتند که مصرف انگور قرمز خطر ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی را در افراد کاهش می‌دهد و برای بسیاری از بیماریها مفید است.
دو عامل بروز سرطان روده شناخته شد تحقیقات اخیر محققان دانشگاه جورجیا نشان می دهد که عدم مصرف فیبر کافی در رژیم غذایی و مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک، مهمترین عوامل بروز سرطان روده هستند.
چرا قهوه در ایران گران است؟ قهوه که پس از آب ارزان‌ترین نوشیدنی در جهان است در اولویت 10 واردات قرار دارد و کالای لوکس ایرانی محسوب می‌شود لذا قهوه کیلویی 35 هزار تومان به قیمت کیلویی 120 هزار تومان فروخته می‌شود.
آیا شما هم به متخصص تغذیه مراجعه خواهید کرد؟ صرف نظر از وزن و ویژگی های جسمانی، عوامل چندی امکان مراجعه افراد به متخصصان تغذیه یا استفاده از رژیم های غذایی خاص را افزایش می دهد که از جمله آنها می توان به عوامل اجتماعی، روانشناختی و بیولوژیک اشاره کرد.