10 گیاه دارویی بومی ایران برای درمان سوختگی را بشناسید


پایگاه خبری لقمه: نتایج پژوهش محققان کشورمان نشان داد که 10 گیاه دارویی موجود در فلور گیاهی ایران به علت اثرات برجسته و فعالیت ضدالتهابی، افزایش فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی و رگ‌زایی از اهمیت خاصی در روند ترمیم زخم‌های سوختگی برخوردارند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، پوست از سه لایه‌ اپیدرم، میان درم و هیپودرم تشکیل‌شده است و به دلیل برخورداری از نقش محافظت، دفع مواد زائد و کمک به سنتز ویتامین D مهم‌ترین ارگان حسی است. ناهنجاری‌های ناشی از سوختگی سبب اختلال در عملکرد پوست می‌شوند. ترمیم این‌گونه ضایعات به نقش سلول‌های فیبروبلاست و بازسازی محیط خارج سلولی که حاوی مقدار زیادی کلاژن باشد، وابسته است.

 
یکی از علل عمده مرگ‌ومیر و ناتوانی‌ها در دنیا، سوختگی‌های پوسـت و ضـایعات حاصل از آن است. این‌گونه آسیب‌ها صرف‌نظر از مشکل درمان و هزینه آن‌ها، ممکن است به ناهنجاری‌های روانی ازجمله انزواطلبی و یا حتی افسردگی منجر شوند.
 
میـزان سوختگی در ایران نسبت به کشورهای دیگر دنیا نسبتاً بـالا بـوده و میزان کشندگی سوختگی حدودا 28 تا 34 درصد تعیین‌شده است.
 
استفاده از گیاهان دارویی بـه دلیـل عوارض جانبی کمتر، گوناگونی ترکیبات مؤثره موجـود در گیاهان و هزینه‌های اقتصادی پایین‌تر یکی از روش‌های مهم درمـانی در این زمینه است.
 
در این خصوص محققان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بررسی مقالات منتشرشده از ابتدای سال 1953 تا سال 2016 میلادی به جستجوی کلیدواژه‌های سـوختگی، تـرمیم زخـم، گیاهـان دارویـی و نیـز ترکیبی با عناوین اثـر گیاهان دارویی برترمیم زخم سوختگی پرداختند.
 
به گفته افشار و همکاران، مجریان این پژوهش، 10 گونه گیاهی یافت شده در این خصوص عبارت‌ از ابوخلسا، چای سبز، چای کوهی یا علف چای، گیاه آب‌بشقابی، تشنه‌داری، آلوئه‌ورا، به‌دانه، پنیرک صحرایی، گل همیشه‌ بهار و گیاه مورد است.
 
به‌عنوان نمونه گیاه ابوخلسا یـا هواچوبـه گیـاهی از تیـره گاوزبـان است که به‌عنوان ضدعفونی‌کننده مصرف می‌شود. روغن گیاه ابوخلسا برای بهبود سوختگی و جراحت‌های پوست مفید است.
 
همچنین عوامل نورونی و هورمونی زیادی در عصاره چای سبز (EGCG) با خاصیت آنتی باکتریال و ضدویروسی، نواحی زخم را در جهت تسریع التیام زخم تحت تأثیر قرار می‌دهند.
 
در این مطالعه مشخص شد گیاه آب بشقابی با توجه به اثرات برجسته‌تر در فعالیت ضدالتهابی، افزایش اپی‌تلیزاسیون، افزایش تکثیر فیبروبلاست‌ها، افزایش فعالیت‌های آنتی‌اکسیدان، سنتز کلاژن و رگ‌زایی اثر بیشتری بر روی روند ترمیم زخم سوختگی داشته است.
 
به نظر می‌رسد با بررسی و مقایسه جامع صورت گرفته بر روی خواص ترمیمی 10 گیاه دارویی فلور ایران، با انجام مطالعات آزمایشگاهی بیشتر می‌توان از ترکیبات موجود در این گیاهان در روند ترمیم زخم سوختگی استفاده کرد.
 
قابل‌ذکر است نتایج پژوهش فوق به‌صورت مقاله‌ای علمی پژوهشی در نشریه «دانشگاه علوم پزشکی گرگان» به چاپ رسیده است.
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

نقل از :ایسنا

کد: 13340 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۱۳ آبان بازدید: 3715 ساعت: 4:16 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 انقلاب در مدیریت کشاورزی؛ اختیارات کلیدی به مدیران استانی واگذار می‌شود ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲ مرداد
2 سند توسعه زنجیره ارزش گیاهان دارویی تدوین شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور
3 دریافت چربی های گیاهی طول عمر را افزایش می دهد ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
4 هدفگذاری تولید ۷۰۰ هزار تنی گیاهان دارویی در کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
5 حجم صادرات گیاهان دارویی از ابتدای امسال تا کنون چقدر بود ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن
6 راه مقابله با کم حافظه‌گی و افکار منفی با یک دمنوش طبیعی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
7 تاکید بر اهمیت نقش آفرینی اتحادیه گیاهان دارویی در صادرات ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۵ مرداد
8 خواص عناب/بهترین روش مصرف عناب چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
9 خواص دود کردن گیاهان در کاهش عوارض آلودگی هوا ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۴ دي
10 ایران گیاهان دارویی خود را صادر می‌کند ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
11 تولید خوراک دام به روش هیدروپونیک نیاز به زمین بزرگ ندارد ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  توت‌فرنگی، نوبرانه‌ای کم کالری توت‌فرنگی منبع خوبی از فیبر، ویتامین C، پتاسیم و آ...

  بیماران قلبی کله پاچه و سوسیس، کالباس نخورند یک متخصص تغذیه گفت: برای پیشگیری از بیماری‌های قلب...

  سحری بخوریم یا نه؟ سحری یک وعده غذایی مهم و ضروری در ماه رمضان است. ب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چگونه فودبلاگرها سلامت مردم را قربانی لایک و تبلیغ می‌کنند؟ پایگاه خبری لقمه: بسیاری از اینفلوئنسرهای غذایی، مسابقات عجیب پرخوری، چالش خوردن حجم زیادی از غذا یا نقد رستوران‌های متنوع در یک روز را اجرا می‌کنند. اما آیا کسی به تبعات روانی و جسمی این‌گونه رفتارها برای مخاطبان نوجوان و جوان فکر کرده است؟
مغذی‌ترین خوردنی‌های زمینی کارشناسان تغذیه همواره تاکید دارند که بدن انسان به مصرف مجموعه‌ای کامل از مواد خوراکی نیاز دارد تا به لحاظ جسمی و روانی سالم بماند و به زندگی ادامه دهد.
نون با کچلیک و یک استراتژی غذایی پایگاه خبری لقمه: کلیپ کچلیک ثابت می کند که صنایع غذایی و رستوران های ما می توانند با بهره گیری خلاقانه و سالم از طریق ساخت کلیپ های سرگرم کننده به تبلیغ محصولات خود بپردازند
هفت ماده غذایی که در رژیم غذایی نباید فراموش کنیم در سال های اخیر ، بیش از نیمی از افراد دچار اضافه دریافت مواد غذایی هستند و بخشی هم کمبود دریافت و لاغری دارند.