دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟


پایگاه خبری لقمه: پس از افزایش قیمت گوجه به کیلویی 50 هزار تومان، در چند هفته گذشته، امروز مدیر عامل سازمان میادین میوه و تره بار تهران از «کاهش قیمت» خبر داد اما آیا امکان تکرار نشدن افزایش قیمت ها در فصول سرد سال وجود دارد؟

به گزارش پایگاه خبری لقمه، «افت قیمت گوجه فرنگی در بازار» امروز خبر خوبی بود، قیمت به حدود نصف یکی دو هفته گذشته رسیده است.

 
مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار تهران گفت: «قیمت گوجه فرنگی در میدان مرکزی میوه و تره بار نسبت به هفته گذشته حدود 8 هزار تومان کاهش یافته و بین 15 تا 28 هزار تومان عرضه می شود.»
 
در روزهای گذشته عرضه گوجه فرنگی به بازار بیشتر شده و بارش‌ها که در حمل محصول از مزارع مشکل ایجاد می کرد، آرام شده است.
 
مصطفی دارایی نژاد رئیس اتحادیه بارفروشان پیش از این گفته بود، گوجه فرنگی ذخیره سازی می شود و عرضه گسترده به بازار انجام خواهد شد و قیمت ها را می شکند.
 
وی در عین حال دلیل گرانی هر ساله در این فصل را موج سرما و بارندگی های پاییزه عنوان کرده بود.
 
مدیرکل دفتر امور سبزی و گیاهان جالیزی وزارت جهاد کشاورزی هم گفته بود که کاهش عرضه به دلیل بارندگی‌ها بوده و «قیمت‌ها به‌زودی متعادل می‌شود».
 
ایران هشتیمن صادر کننده گوجه فرنگی در دنیا است، در تامین نیاز کشورهای همسایه هم نقش بزرگی دارد.
 
اخیرا وزارت جهاد کشاورزی عوارض صادرات گوجه فرنگی را به عنوان یک محصول آب بر افزایش داد.
 
وزارت جهاد کشاورزی همه ساله در این فصل گران شدن گوجه فرنگی را کمبود عرضه به دلیل وجود سرما و نیز اختلال در حمل بار به دلیل بارندگی عنوان می کند.
 
سهم بالای گوجه فرنگی در سبد سبزی و صیفی مردم، که در انواع غذاها استفاده می شود، تاثیر قیمت آن را در معیشت مردم دو چندان می کندبعلاوه روی قیمت سایر محصولات هم تاثیر گذار است، وقتی قیمت گوجه بالا می رود در یک مقایسه اگرچه نادرست، میوه فروشان قیمت خیار و پیاز و غیره را هم بیشتر می‌کنند.
 
و سئوال این است که آیا راهکاری برای پایین آوردن قیمت گوجه فرنگی در فصول سرد سال وجود دارد ؟
 
ابراهیم مرادزاده کارشناس کشاورزی می گوید که رشد قیمت گوجه فرنگی در این فصل بدیهی است زیرا گوجه محصولی است که در فصل گرم به عمل می‌آید در فصل پاییز هم مشکلات  حمل و نقل با بارش های پاییزه زیاد است که عرضه محصول را سخت می کند.
 
در دیگر سو علی عزیزی کارشناس محصولات گلخانه ای نظر دیگری دارد و معتقد است که می توان با شیوه‌هایی قیمت را در فصل سرد هم پایین آورد.
 
وی تولید گلخانه‌ای را راهکار اصلی می‌داند و  تاکید می کند که تولید محصول در گلخانه 10 برابر بیشتر از زمین باز است و میزان مصرف آب هم به حداقل می رسد اگر کشت این محصول افزایش یابد قیمت افت خواهد کرد اما طبق برنامه هفتم توسعه گلخانه‌های کشور به 150 هزار هکتار باید برسد و طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی اکنون 24 هزار هکتار گلخانه در کشور وجود دارد.
 
در این باره کشورها برای کاهش قیمت محصولات اساسی چندین روش را همزمان اجرا می کنند.
 
محمد مولایی کارشناس ارشد صنایع تبدیلی می گوید که « توسعه صنایع تبدیلی» به کاهش قیمت محصولاتی که قدرت انبارداری کمتری دارد کمک می کند، گوجه فرنگی به محصولاتی مانند رب، پوره، سس، شورآب، ترشی گوجه فرنگی، ورق گوجه خشک شده و غیره فراوری می شود که اینها بخش عمده ای از مصرف مردم را در فصول سرد تشکیل می دهد.
 
مولایی با بیان اینکه صنایع تبدیلی در کشور باید توسعه یابد، افزود:‌ «هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی نیمه فعال و راکد  و نزدیک به پنج هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی صنایع تبدیلی و تکمیلی غذایی ۲۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی در کشور وجود دارد.»
 
وی استفاده از ظرفیت گلخانه‌ها را راهکار بعدی کاهش قیمت در فصل سرد عنوان کرد وگفت: این در حالی است که طبق اعلام مدیرکل دفتر امور گلخانه، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی، سالانه بیش از 5.6 میلیون تن گوجه فرنگی در کشور تولید می شود که سهم گوجه فرنگی گلخانه ای از این میزان تولید تنها 6 درصد است.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست

 



کد: 15440 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر بازدید: 699 ساعت: 7:17 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشارکتی برای افزایش عملکرد گندم در استان تهران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
2 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
3 ناگفته‌هایی از یک قاتل محبوب جوانان و نوجوانان ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
4 عامل اصلی افزایش قیمت برنج چیست؟/ بازار برنج متعادل می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
5 گرانی لوازم خانگی در آستانه شب عید ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
6 موز با دلار گران شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
7 نگاه به بخش خصوصی به عنوان مجرم اجازه توسعه نمی‌دهد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
8 آبیاری نوین؛ راهکاری برای نجات کشاورزی در بحران کم‌آبی/سرمایه‌گذاری‌ دولتی افزایش یابد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
9 احتمال سقوط قیمت دلار مگر با خواست دولت! ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
10 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
11 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بعد از صرف غذا "میوه" نخورید! مصرف متعادل میوه‌ها در طول روز بویژه در میان وعده‌...

  چه کنیم تا با مصرف سبزی ها دچار نفخ نشویم؟ یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد: « ممکن است...

  وزن، تحرک و تغذیه عوامل مؤثر در ایجاد پوکی استخوان معاون مرکز تحقیقات استئوپروز گفت: تحرک و تغذیه از ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذاهای مو سیاه کن شاید این سؤال همواره مطرح باشد که چرا موهایمان سفید می شوند؟ رنگ مو و مطالب مربوط به آن موضوع جالب و پیچیده ای است و جدا از آن که عامل زیبایی است، محافظ و نگهبان ِ سر درمقابل اشعه ماوراء بنفش هم هست. در پایین ترین لایه پوست و درمحل پایه و تکیه تار مو، سلول هایی به نام ملانوسیت قراردارند که دائما ترکیبی به نام ملانین را تولید می کنند، که همین ملانین عامل رنگ داشتن تار موی رشد کرده است.
پوستی شگفت انگیز با غذا غذا خوردن برای ما یك عادت است؛ بر اساس علایق خودمان و عادت‌های غذایی‌‌مان سفره‌هایی را می‌گسترانیم، اما تنها در زمانی كه بخواهیم به هدفی برسیم، مثلا از وزن خود بكاهیم به طور دقیق به آنچه می‌خوریم نظارت می‌كنیم. اکنون می‌خواهیم به شما بگوییم چه مواد غذایی را چگونه مصرف كنید تا پوستی جوان، شاداب و سالم داشته باشید.
خوراکی‌هایی با کالری منفی و صفر کدامند مواد غذایی کم کالری، می توانند به کسانیکه به دنبال کاهش وزن هستند کمک کنند چرا که، بدن مجبور می شود تا از انرژی های ذخیره شده خود نیز در کنار آنها استفاده کند.
نحوه نگهداری میوه و سبزی میوه ها و سبزی ها ازجمله مهم ترین گروه های غذایی هستند که مصرف روزانه شان برای تمام سنین بین ۳ تا ۴ واحد توصیه می شود. با خوردن آنها می توان ویتامین ها و املاح بسیاری را به بدن رساند.