شیرهایی که کام را تلخ می‌کنند/ قیمت پائین و شیرهای بی‌کیفیت


شیرهایی که از سایر استان‌ها وارد بازار قم می‌شوند و با قیمت پائین‌تر از تولیدات داخل استانی عرضه می‌شوند نه تنها از کیفیت بالایی برخوردار نیستند بلکه مشکلاتی را برای برخی از کارخانه داران ایجاد کرده‌اند.

به گزارش لقمه، بحث درباره قیمت و کیفیت شیر و لبنیات این روزها در بسیاری از رسانه‌ها مطرح است و هر از چند گاهی در جلساتی قیمت‌هایی مصوب می‌شود که در بازار هیچگونه توجه به آنها نمی‌شود و از سویی دیگر کارخانه داران و دامداران نیز از عدم توزیع نهاده‌ها و گرانی چرخه تولید و عدم توجه به صنعت شیر و لبنیات گله مند هستند و شاید هر روز مشکلی بر مشکلات تولید کنندگان این بخش افزوده می‌شود.

در این میان برخی از کارخانه‌ها سعی می کنند تا با کاهش کیفیت تولیدات خود قیمت چرخه تولید را پائین بیاورند و با روانه کردن تولیدات به بازار نه تنها موجب افزایش شکایت‌ها از کیفیت شیر بلکه موجب ضرر و زیان کارخانجات بومی استان و عدم بی اعتمادی مردم به این فرآورده می‌شوند.

مطلبی که این روزها برخی از کارخانه داران قم را درگیر کرده شکایت از توزیع شیرهای بی کیفیت در سطح قم است که از خارج استان وارد می‌شود.



شیرهای وارداتی کیفیت لازم را ندارند

در این رابطه مدیرعامل کارخانه شیر ژال در گفتگو با خبرنگار مهر، به برخی از برندهای شیرهای وارداتی به استان قم اشاره و بیان کرد: برخی از این شیرها که با قیمت کمتر از شیرهای تولیدی به استان قم وارد و در بازار توزیع می شوند وارد از کیفیت لازم برخوردار نیستند.

جواد مرادی واردات اینگونه شیرها را به استان به دلیل عدم کیفیت موجب کاهش اقبال بازار به خرید شیر و بروز شایعاتی مانند وجود وایتکس در شیر دانست.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه شیرهای تولید شده در استان قم از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند به طی شدن کامل مراحل بهداشتی در کنترل کیفیت بر این تولیدات اشاره و واردات شیرهایی با کیفیت نازل را موجب زیان کارخانه داران استان عنوان کرد.

مدیر عامل کارخانه شیر ژال همچنین از اطلاع رسانی درباره عدم کیفیت شیرهای وارداتی ارزانتر به استان به مسئولین مربوط خبرداد.

وی در ادامه به رویکرد افزایشی خرید شیر خام توسط مردم از دامداری‌ها و اقبال به سمت ماست بندی سنتی اشاره و این اقدام را به دلیل وجود بیماری‌های غیر قابل پیش بینی در شیرهای خام و عدم کنترل کیفی و بهداشتی باعث بروزانواع بیماری‌ها دانست.



بالا بودن کیفیت دلیل گرانی شیرهای تولید استان است


مدیر عامل یکی دیگر از کارخانجات تولید مواد لبنی در استان قم که خواست نامش در گزارش برده نشود نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن گلایه از عدم کیفیت شیرهایی که با قیمت پائین تر از تولید استانی وارد بازار می‌شوند از عدم نظارت برخی از نهادهای مسئول در این زمینه انتقاد کرد.

این کارخانه دار، علت قیمت بالای لبنیات تولیدی استان و بخصوص شیر را کیفیت بالا و بهداشتی بودن این تولیدات عنوان کرد.

وی ادامه داد: شیرهای وارداتی به استان که با قیمت پائین تری وارد بازار می‌شوند از کیفیت‌های لازم برخوردار نبوده و میزان درصد چربی و حتی میزان آب موجود را رعایت نمی‌کنند و به همین دلیل است که با قیمت پائین تر تولید می‌شوند.

وی نیز به خرید شیر توسط مردم از درب دامداری‌ها اشاره و این امر را موجب ضرر به کارخانه داران و عدم کنترل بر روی بیماری‌های شیر عنوان کرد.



شکایت از شیرهای وارداتی بیشتر از تولید داخل است

مسئول اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، عدم کیفیت شیرهایی تولیدی که با قیمت ارزانتر وارد استان قم می شوند را تائید کرد.

وی ادامه داد: شکایت از برند شیرهایی که با قیمت ارزانتر از شیرهای تولیدی استان در بازار قم توزیع می‌شود چندین برابر بیشتر از شیرهای تولیدی داخل استان است.

وی درباره رسیدگی به شکایات عنوان کرد: به دلیل اینکه این شیرها از خارج از استان وارد می شوند بعد از رسیدگی به شکایت‌ها موارد به مسئول نظارت به تولید شیر استانی که شیر از آن وارد شده است ارسال می‌شود.



شیر با طعم آب

اعظم یکی از بانوان خانه دار قم است که در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن گله مندی از طعم برخی از شیرها عنوان کرد: شیرهایی که قیمت پائین تری دارند از طعم خوب برخوردار نیستند به طوری که طعم برخی از آنها مانند آب است.

فاطمه یکی دیگر از زنان خانه دار نیز با اشاره به عدم کیفیت اینگونه شیرها برند برخی را نیز به خوبی می شناسد وی در گفتگو با خبرنگار مهر ابراز داشت: ترجیح می‌دهد شیر را با قیمت بالاتر اما کیفیت بهتر خریداری کند تا اینکه از شیرها با قیمت پائین و بدون هیچگونه مواد مفید بهره مند شود.



سیده مرضیه میرقادری


نقل از :مهر

کد: 2592 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۳ دي بازدید: 2357 ساعت: 11:40 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
2 آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
3 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
4 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
5 قیمت جدید شیر ۱۸ هزار تومان اعلام شد ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
6 صنعت گاو شیری ایران در رقابت با برترین‌های جهان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
7 ترس از عملیات خونخواهی ایران اقتصاد اسرائیل را بهم ریخته ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
8 شرایط اهدای شیرمادر چگونه است ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
9 تکذیب صدور مجوز برای تولید پنیر با شیر الاغ ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
10 کلم‌پلو شیرازی و آش کازرون ثبت ملی شدند ۱۴۰۲ سه شنبه ۸ اسفند
11 ۱۰۰ میلیون دلار به بازار شیر خشک تخصیص یافت ۱۴۰۲ سه شنبه ۷ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  داروهای لاغری تنها با تجویز پزشک مصرف شود رئیس مرکز تحقیقات چاقی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهش...

  بوی بد دهان چگونه رفع می‌شود؟ بعضی زمان‌ها می‌بینید که وقتی دارید با آدم‌ها حرف ...

  بهترین روغن چه روغنی است؟ از کره اصلا نمی‌توان برای سرخ کردن استفاده کرد و د...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

همه چیز در باره خرید و نگهداری نان در فریزر در فرآیند انجماد همیشه توصیه می‌گردد اگر قطعه نان خیلی بزرگ نباشد، تا حد امكان به صورت كامل (برش نخورده) منجمد گردد، چون در این حالت قابلیت حفظ طعم و بو افزایش می‌یابد.
۱۲ غذای سمی و خطرناک که مصرف می‌کنیم پایگاه خبری لقمه: وقتی اسم غذاهای خطرناک را می شنوید به احتمال زیاد به این فکر می کنید که بیشتر مردم دنیا از آن ها اجتناخب کرده و هرگز سراغشان نمی روند. اما حتما برایتان عجیب خواهد بود که برخی از این خوراکی ها همین الان در یخچال یا کابینت آشپزخانه تان جای خوش کرده باشند!
گیلاس درمان‌گر یبوست، گرمازدگی و میگرن یک محقق طب سنتی گفت: خوردن گیلاس و دمنوش آن درمانگر یبوست، گرمازدگی و کاهش دهنده درد ‏میگرن است. ‏
نکاتی درباره‌ی عصاره های گوشت و مرغ در عصاره‌های آماده گوشت و مرغ یا سبزی، انواع چاشنی‌ها هم وجود دارد و پس از استفاده از آن‌ها، نیازی به اضافه کردن چاشنی به غذا نیست.