خورش قیمه یزدی با برنج زعفرانی


خورش قیمه را در شهرهای ایران به شیوه های مختلف تهیه می کنند. قیمه یزدی از انواع قیمه است که در آن نخود استفاده می شود و بسیار هم خوشمزه است.

مواد لازم :

نخود 2/1 1 پیمانه ( معادل 220 گرم)

لیموعمانی / 7 عدد (معادل 35 گرم)

گوشت مغز ران گوسفند / 1 کیلوگرم

پیاز (خلال شده) / 3 عدد (معادل 420 گرم)

روغن مایع / به مقدار لازم

زردچوبه / 2/1 قاشق چایخوری (معادل 5/1 گرم)

رب گوجه فرنگی / 1 عدد (معادل 100 گرم)   (به صورت دلخواه)

نمک و فلفل / به مقدار لازم

دارچین / 2/1 قاشق چایخوری (معادل یک گرم)


روش تهیه:

نخودها را به مدت یک تا دو روز در آب خیس کنید و آب روی آنها را پیوسته عوض کنید. سپس در آبکش بریزید. بعد روی سینی برگردانید و با پشت هاون روی آنها بکشید؛ به طوری که پوستشان جدا شود و دو لپه گردند. لیموعمانی ها را با چنگال سوراخ کرده، به مدت چهار ساعت در آب جوش خیس کنید. گوشت را در به قطعات 5/1 در 5/1 خرد کنید. پیاز را در مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی شود. گوشت کشیده شود. پس از آن زردچوبه را بیفزائید و تفت دهید. سپس مقداری آب به همراه نخودها به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا نیم پز شود.

گوجه فرنگی را شوک حرارتی دهید (یک لحظه در آب جوش و یک لحظه در آب سرد). پوست و تخم گوجه فرنگی را بگیرید و آن را به صورت پوره در آورید و با زعفران به خورش اضافه کنید. رب گوجه فرنگی را در مقداری روغن تفت دهید تا خوش رنگ شود. هنگامی که گوشت و نخود نیم پز شدند، رب گوجه فرنگی و لیمو عمانی را به آن ها اضافه کنید. اجازه دهید تا تمام مواد کاملاً پخته شوند و در ده دقیقه آخر پخت، نمک، فلفل و دارچین را به خورش بیفزائید.


نکات:

تفت دادن رب گوجه فرنگی و زردچوبه باعث می شود. خورش خوش رنگ و بو شود.

پیازداغ و پوره گوجه فرنگی باعث غلیظ شدن خورش می شوند. بنابراین از کم کردن یا مصرف نکردن آنها خودداری کنید.

خورش قیمه یزدی سیب زمینی سرخ شده ندارد.




کد: 2720 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۱۱ دي بازدید: 5588 ساعت: 12:06 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مصرف حبوبات ایرانی ها در یک سال چقدر است/عدس و نخود در صدر واردات ۱۴۰۲ شنبه ۳ تير
2 قیمت حبوبات از مرغ پیشی گرفت! ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ اسفند
3 هوموس نخود‌ فرنگی یک غذای عربی، یونانی ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ آبان
4 چگونه از پوکی استخوان و سرطان‌ پیشگیری کنیم ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ شهريور
5 سالاد سیب زمینی و انگور، نوعی سالاد الویه است! ۱۳۹۶ يکشنبه ۸ مرداد
6 همبرگر بدون گوشت،همبرگری ویژه گیاهخواران! ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۴ تير
7 سوپ پیازچه و نخود فرنگی مارتا استوارت ۱۳۹۶ پنج شنبه ۲۸ ارديبهشت
8 نخود فرنگی چگونه باعث کاهش وزن می شود ۱۳۹۶ شنبه ۲۶ فروردين
9 ته چین ؛ بهترین غذای زمستانی ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲ دي
10 نخودپلو و سبزیجات؛ غذای ترکیه‌ای مخصوص افطار ۱۳۹۴ يکشنبه ۲۱ تير
11 خوراکی‌های مفید برای پوست روزه‌داران چیست؟ ۱۳۹۴ پنج شنبه ۴ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شما به این 4 دلیل پرخوری می‌کنید اگر می‌بینید بدون احساس گرسنگی به سراغ یخچال و خور...

  یائسه شدن زنان جوان و عقیم شدن مردان در اثر مصرف مکمل های بدنسازی رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران با هش...

  با مصرف مداوم گوجه فرنگی خو را در برابر سکته مغزی بیمه کنید کسانی که خون آن‌ها حاوی بالا‌ترین سطوح لیکوپن بوده...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذاهای باکلاس چگونه بدن را به تباهی می‌کشاند؟ موادغذایی و تنقلات بی‌ارزشی در افراد جامعه ما به وفور مصرف می‌شود؛ تغذیه نامناسب امروزه عامل بروز بسیاری از مشکلات مانند بلوغ‌های زودرس, رنگ‌های پریده, بی‌اشتهایی, تیک‌های عصبی, افسردگی‌ها و اعصاب‌های به هم ریخته است.
بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران بارداری پایگاه خبری لقمه: محققان آکادمی تغذیه و رژیم غذایی آمریکا مولفه های کلیدی را برای یک سبک زندگی سالم در دوران بارداری توصیه می کنند.
نباید شیر و چای را مخلوط کرد کلسیم، مهم‌ترین ریزمغذی شیر است که تحت‌تاثیر ترکیب‌های موجود در چای قرار می‌گیرد و غیر از آن، سایر ریزمغذی‌های شیر هم تاحدی در صورت ترکیب با چای تخریب خواهند شد.
ویتامینی برای پیشگیری از آنفلوانزا همه‌ی ما می‌دانیم که بدن مان به ویتامین D نیاز دارد تا در سلامت کامل باشد. اما سۆال اینجاست به چه میزان ویتامین D نیاز داریم و از چه راهی باید تأمین بشود؟ در این مطلب به این سۆالات جواب می‌دهیم.