روش تهیه شیرینی کاک؛ شیرینی نوروزی


شیرینی کاک معروف به شیرینی کرمانشاهی و در این شهر تهیه می شود که معمولا در نوروز نیز کاربرد دارد.

مواد اولیه :

آرد                                                                           300 گرم

آب ولرم                                                                      پیمانه

روغن محلی یا جامد                                                     50 گرم

مایه خمیر فوری                                                          یك قاشق چایخوری

 تخم‌مرغ                                                                   نصف یك عدد

 نمك                                                                        نصف قاشق چایخوری

 پودر قند                                                                    160 گرم

 پودر هل                                                                   یك قاشق چایخوری

 پودر بادام                                                                  نصف پیمانه

 

طرز تهیه:

مایه خمیر را با یك قاشق غذاخوری پودر قند و آب ولرم در ظرفی مخلوط كرده، در ظرف را بسته و می‌گذاریم به مدت 10 دقیقه بماند تا پف كند. سپس روغن را ذوب كرده و درون ظرف دیگری می‌ریزیم تا خنك شود، آنگاه تخم‌مرغ را همراه نمك در یك لیوان كمی هم زده و به روغن اضافه می‌كنیم. مایه خمیر آماده شده را نیز كم‌كم به مخلوط روغن و تخم‌مرغ افزوده و به هم زدن ادامه می‌دهیم. آرد را به مواد افزوده و آنقدر هم می‌زنیم كه خمیر لطیف، یكدست و بدون چسبندگی به دست آید. خمیر را به مدت 15-10 دقیقه ورز داده، سپس روی آن را پوشانده و حدود دو ساعت به آن استراحت می‌دهیم و اگر خمیر شل بود می‌توانیم با افزودن كمی آرد آن را سفت نماییم.


خمیر آماده شده را لوله كرده و به اندازه‌های یكسان چانه می‌كنیم. چانه‌ها را با وردنه باز كرده و با وردنه‌ای ظریف‌تر آنها را نازك می‌كنیم. ورقه‌های نازك خمیر را یكی یكی روی ساج انداخته و هر دو طرف آن را روی گاز می‌پزیم. پس از این‌كه خنك شدند آنها را روی تخته كار پهن كرده، روی آن را از مایه مخلوط پودر بادام، پودر قند و پودر هل می‌پاشیم، سپس ورقه را با دقت لوله كرده و روی آن را با فشار مناسب وردنه می‌كشیم. در پایان با فاصله‌های سه سانتی‌متری و به شكل اریب برش زده و كاك‌های آماده شده را در ظرف در بسته نگهداری می‌كنیم.

 

نكته: ساج یك نوع تنور روی گازی است.




کد: 3312 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ جمعه ۴ اسفند بازدید: 11203 ساعت: 12:52 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
3 محاسبه وزن جعبه با شیرینی کم‌فروشی است ۱۴۰۲ شنبه ۱۹ فروردين
4 درباره ویژگی‌های زولبیا و بامیه سالم بیشتر بدانید ۱۴۰۲ شنبه ۱۹ فروردين
5 روزه‌داران مصرف شیرینی را کاهش دهند/ زولبیا بامیه ممنوع!؟ ۱۴۰۲ شنبه ۱۲ فروردين
6 طرز تهیه مسقطی انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
7 تارت خرمالو را اینگونه برای یلدا تهیه کنید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
8 شیرینی هایی که شما را زشت می کنند! ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۸ آذر
9 آشنایی با شیرینی سنتی ایلامی‌ها در شب یلدا ۱۴۰۱ جمعه ۲۵ آذر
10 طرز تهیه کوکی انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۲ آذر
11 طرز تهیه چیز کیک انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ شنبه ۱۹ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین غذا برای تسكین علایم سرماخوردگی متخصص داروسازی (گیاهان دارویی) و عضو هیات علمی دان...

  به این دلایل قبل از خواب چای نخورید پژوهشگران به افراد مستعد ابتلا به خون دماغ بویژه ت...

  نکاتی درباره رعایت بهداشت میز غذاخوری میز غذاخوری یکی از پرکاربردترین وسایل خانگی است که...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

۱۰ عادت نادرست که مانع از هضم غذا می‌شود پایگاه خبری لقمه: آیا بعد از هر وعده‌ی غذایی احساس سنگینی زیاد می‌کنید؟ معده‌تان آتش می‌گیرد؟ بدتر از همه این که دچار یبوست یا اسهال می‌شوید؟ اینها جزو شایع‌ترین مشکلات گوارشی هستند که در اکثر موارد به عادت‌های بد خودمان مربوط می‌شوند.
سوسیس و کالباس فاسد را چگونه تشخیص دهیم؟ دلایل مضر بودن گوشت فراوری شده پایگاه خبری لقمه: در این مطلب راه های تشخیص سوسیس کالباس فاسد، مضرات محصولات تاریخ گذشته و دلایل اصلی مضر بودن گوشت های فراوری شده بیان شده است.
12 عادت غذایی نشاط آور در این مطلب، تعدادی از این خوراكی‌ها و برخی از عادت‌های غذایی موثر در افزایش نشاط و انرژی را به شما معرفی می‌كنیم.
نفخ؛ نشانه بیماری‌های خطرناك هر فرد در هر دم و بازدم همراه با اكسیژن و دی‌اكسید كربن، گازهای متان، هیدروژن و نیتروژن را از طریق مری وارد دستگاه گوارش خود می‌كند، به طوری كه در دستگاه گوارش ما همیشه 200 سی‌سی هوا وجود دارد.