ایرانی‌ها ۲ برابر استاندارد نمک می‌خورند


زهرا عبدالهی در نشست خبری رونمایی از فناوری‌های نوین ارتباطی در وزارت بهداشت افزود: هفته سلامت که از 18 تا 24 فروردین در کشور برگزار می‌شود با شعار فشار خون را جدی بگیریم آغاز شده و در روز دوم از این هفته به بحث تغذیه و فشار خون می‌پردازد.

به گزارش لقمه، عبدالهی گفت: 30 درصد مردم جهان دچار فشار خون بالا هستند و بیماری های غیرواگیر مانند دیابت، سرطان، فشار خون و چربی بالا در کشور روز به روز در حال افزایش است که از دلایل مؤثر در بروز آنها نحوه تغذیه و الگوی مصرف غذایی است.

سرپرست دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ادامه داد: الگوی مصرف غذایی کشور تغییر کرده و مواد قندی، پرنمک، پرچرب و سرخ شده بیشتر شده است و در مقابل مصرف غذاهای مقوی، گروه‌های سبزی، میوه و لبنیات کمتر شده است.

وی با اشاره به اینکه مصرف نمک در کشور دو برابر استانداردهای جهانی است ادامه داد: سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده باید کمتر از 5 گرم نمک در روز استفاده شود در حالی که در کشور ما روزانه هر فرد 10 گرم مصرف می‌کند.

سرپرست اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: روزانه باید کمتر از دو هزار و 200 تا دو هزار 300 میلی‌گرم سدیم مصرف شود این در حالی است که در 100 گرم سوسیس و کالباس 1500 میلی‌گرم سدیم و در تنقلات مانند چیبس و پفک در هر 100 گرم 1500 میلی‌گرم سدیم وجود دارد.

عبداللهی نسبت به اضافه وزن و چاقی در کشور هشدار داد و گفت: بر اساس آخرین اطلاعات حدود 50 درصد زنان 15 تا 64 سال و 40 درصد مردان در کشور اضافه وزن دارند که در تمام آنها عامل فشار خون بسیار بالا بوده است.

وی ادامه داد: در زمینه مصرف سبزی و میوه، 15 درصد مردم کمتر از 5 واحد توصیه شده را مصرف می‌کنند و در مقابل مصرف بالای شیرینی و شکلات را دارند.

عبداللهی گفت: تبلیغات زیادی از کالاهای کم‌ ارزش غدایی می‌شود که سلامت مردم را به خطر می‌اندازد بنابراین وزارت صنایع باید در کنار ما باشد تا میزان نمک، چربی و قند را تا حد لازم کاهش دهند این استانداردها ابلاغ شده و باید آنها را پیگیری کنیم.

عبدالهی گفت: 75 درصد نمک مصرفی از غذاهای آماده و فرآوری شده مانند فست‌فودها، کنسروها، رب گوجه‌فرنگی و ... تأمین می‌شود.

وی با تأکید بر ارتقاء فرهنگ و سواد تغذیه طبق قانون گفت: آموزش الکترونیک تغذیه به عنوان راهکار مؤثر در اولویت کار ما قرار دارد و به همین دلیل سایت آموزش همگانی تغذیه به آدرس www.nut.behdasht.gov.ir طراحی شده است که در آن هرم غذایی مناسب، محاسبه وزن، مشاوره تغذیه و ارائه آخرین اخبار در رابطه با تغذیه سالم پیش‌بینی شده و هر فرد با ورود به این سایت می‌تواند اطلاعات مربوط به خود را دریافت کند.

وی با اشاره به ثبت طرح آموزش الکترونیک سلامت در این سامانه ادامه داد: بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای با توجه به مناسبت‌های مختلف مانند ایام نوروز، ماه رمضان یا روزهای آلوده در این سایت قرار داده شده است تا مردم بدانند در این روزها چه رژیم غذایی داشته باشند.

علاوه بر سایت آموزش همگانی تغذیه پورتال قلب سالم ، سامانه ارزش افزوده پیام کوتاه 20399 و سامانه آموزش الکترونیک تغذیه و فشار خون به آدرس www.salem.ir آغاز به کار کرده است.


نقل از :فارس

کد: 3609 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۱ فروردين بازدید: 1847 ساعت: 2:01 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن
2 مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد ۱۴۰۲ جمعه ۶ بهمن
3 مقدار مجاز مصرف نمک در افراد بالای ۵۰ سال و کودکان ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
4 چگونه غذای سالم بخوریم/ راهکارهای کاهش مصرف نمک و چربی ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
5 تقاضای یک فوق تخصص کلیه/ مردم از خوردن غذاهای پر نمک اجتناب کنند ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
6 ایرانی ها بیش از حد نمک می خورند ۱۴۰۲ يکشنبه ۳۱ ارديبهشت
7 عوارض خوردن لیموترش با نمک ۱۴۰۱ چهارشنبه ۸ تير
8 این ده عامل شگفت انگیز می‌توانند باعث سنگ کلیه باشند ۱۳۹۹ چهارشنبه ۲۰ اسفند
9 طراح لوگوی پفک نمکی در گذشت+ماجرای طراحی لوگو ۱۳۹۹ چهارشنبه ۱۹ شهريور
10 برنده عصر جدید نقاشی اش را در آشپزخانه شروع کرد ۱۳۹۸ جمعه ۱ شهريور
11 جریان دوتابعیتى بودن وزیر بهداشت چیست؟ ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ارتباط استرس با مشکلات گوارشی پایگاه خبری لقمه: استرس می‌تواند باعث ایجاد طیفی ا...

  بهترین و بدترین عصرانه‌ها کدامند اگر لاغر هستید، فعالیت زیادی دارید و به هیچ بیماری...

  رابطه افسردگی و رژیم لاغری یک رژیم سبک منجر به افسردگی نمی شود، اما تغذیه ناک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

رژیم بسیار خطرناک خام خواری خانم‌هایی که باردار یا شیرده هستند، باید چنین رژیم‌هایی را با نظر پزشک خود ادامه دهند تا مشکلی برای خود و فرزندشان به وجود نیاید.
آشنایی با یک رژیم غذایی برای داشتن قلب سالم بیماری‌های قلبی و عروقی یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در دنیا است. همچنین شایع‌ترین علل مرگ و میر در کشور ما نیز بیماری‌های قلبی – عروقی است. افزایش این نوع بیماری ناشی از تغییرات در رژیم غذایی، فعالیت بدنی و مصرف دخانیات بوده که به دلیل تغییر در شیوه زندگی ناشی از شهرنشینی و صنعتی شدن پدید آمده است.
آنچه باید درباره خوراک مرغ بدانید آیا جگر مرغ حاوی هورمون است؟ پوست مرغ باعث افزایش موهای زائد می‌شود؟ مصرف سنگدان برای مبتلایان به بیماری‌های التهابی خطر دارد؟ مضرات بال و گردن مرغ در چیست؟ این‌كه می‌گویند پای مرغ باعث غضروف‌سازی می‌شود، صحت دارد؟ اصلا چرا كارشناسان تغذیه و متخصصان صنایع غذایی خوردن فرآورده‌های جانبی طیور را زیاد توصیه نمی‌كنند؟
جایگاه تولید و صادرات تولیدات کشاورزی ایران در آسیا و جهان پایگاه خبری لقمه: فائو در گزارشی از وضعیت تولیدات کشاورزی ایران اعلام کرد: ایران سیزدهمین تولیدکننده بزرگ گندم دنیا، سیزدهمین تولیدکننده بزرگ برنج و یازدهمین تولیدکننده بزرگ گوشت در آسیا و همچنین بزرگترین صادرکننده محصولات لبنی در این قاره بوده است.