کمبود ویتامین"B" را جدی بگیرید


یک متخصص تغذیه در خصوص کمبود ویتامین B، گفت: ویتامین‏‌های گروه B انواع مختلفی دارند که هر یک در مواد غذایی مختلفی وجود دارد پس افراد باید کمبود ویتامین B را جدی بگیرند.

به گزارش لقمه، فرناز جزءدایمی اظهار کرد: ویتامین‎های گروه B هر یک نقش خاصی را در بدن ایفا می‎کنند که نبود یا کمبود هر کدام از آنها مشکلاتی را ایجاد می‎کند.

وی با اشاره به هر یک از انواع ویتامین‎های گروه B، افزود: ویتامین B معمولاً در حبوبات، مغزها و مغز جو وجود دارد که کار اصلی آنان سوخت و ساز بدن، انتقال پیام‏‌های عصبی و نیز عملکرد صحیح قلب می‎باشد. مهم‏ترین عارضه‎ای که در اثر کمبود ویتامین B حاصل می‌شود بیماری بربری، بی‌اشتهایی فرد و اختلال در سیستم گوارشی و قلب است.

جزءدایمی تصریح کرد: ویتامین B2 در برخی سبزیجات، غلات و سبوس گندم وجود دارد، تمام ویتامین‏‌ها محلول در آب هستند این ویتامین برای سوخت و ساز بدن بسیار مفید است. نبود این ویتامین مشکلاتی همچون ایجاد زخم در گوشه لب، تورم زبان، اگزمای پوستی و ریزش مو را حاصل می‌شود.

این متخصص تغذیه درخصوص ویتامین B3، یادآور شد: این نوع از ویتامین‏‌های گروه B در غلات، سبوس غلات، خرما و جو به وفور یافت می‌شود که به تقویت پوست و رشد مو کمک می‎کند نبود این ویتامین بی‎اشتهایی، زخم دهان، ورم لثه و ضعف حافظه را به همراه دارد.

جزءدایمی عنوان کرد: ویتامین B5 یکی دیگر از شاخه‎های ویتامین‏های گروه B است که در مغز گردو، سیب و برگه زردآلو وجود دارد که باعث رشد و نمو بدن، درمان خستگی و مبارزه با برخی بیماری‏ها موثر است و کمبود آن، افسردگی، ضعف بدن و بی‎حالی را در پی دارد.

این متخصص تغذیه در خصوص ویتامین B9 و B12، خاطرنشان کرد: ویتامین B9 در حبوبات مثل لوبیا چشم بلبلی و آرد سویا وجود دارد که برای زنان به ویژه در دوران بارداری بسیار مفید است و باعث حفظ سلامت جنین می‌شود. ویتامین B12 در عصاره مخمر، جوانه گندم، کشمش و جگر به فراوانی یافت می‌شود که به عملکرد اعصاب و انتقال پیام‏های عصبی کمک می‎کند. کمبود ویتامین B12 باعث کم خونی شدید، خستگی، ضعف، عدم تمرکز و درد عضلانی می‌شود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5109 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۱۸ شهريور بازدید: 4911 ساعت: 12:04 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
2 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
3 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
4 توصیه هایی برای مصرف کنندگان وارفارین ۱۴۰۲ يکشنبه ۸ مرداد
5 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
6 ایرانی ها باید ویتامین D از کودکی تا سالمندی مصرف کنند ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ اسفند
7 خواص درمانی لبو را بدانید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
8 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
9 آشنایی با خواص گوشت بلدرچین برای طبع های سرد ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
10 کمبود ویتامین D با افزایش ریسک مرگ زودهنگام مرتبط است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
11 کاهش گرگرفتگی یائسگی با رژیم غذایی گیاهی کم چرب ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تهدید امید به زندگی با چاقی دوران کودکی پایگاه خبری لقمه: چاقی شدید دوران کودکی می‌تواند ...

  آنچه درباره چای کیسه ای نمی دانید چای‌های کیسه‌ای، محصولاتی فوری برای تهیه یک لیوان ...

  به این دلایل قبل از خواب چای نخورید پژوهشگران به افراد مستعد ابتلا به خون دماغ بویژه ت...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت