آیا خوردن میوه بعد از غذا جذب آهن را زیاد می‌کند؟


مصرف میوه بعد از غذا مدتی است که به‌وسیله گروهی از متخصصان مورد انتقاد قرار گرفته است.

به گزارش لقمه، مراكشی‌ها عادت به خوردن میوه و چای بعد از صرف غذا دارند؛ عادتی كه شاید كم‌وبیش در میان ایرانی‌ها هم وجود داشته باشد.

مصرف میوه بعد از غذا مدتی است كه به‌وسیله گروهی از متخصصان مورد انتقاد قرار گرفته است.

این افراد معتقدند كه چون میوه دارای قند ساده است و قندهای ساده نیاز به هضم چندانی ندارند و به سهولت جذب می‌شوند پس مصرف آن بلافاصله بعد از غذا باعث می‌شود قند مدتی در معده باقی بماند و تخمیر شود و در نتیجه علایم سوءهاضمه مثل ورم و ناراحتی‌های گوارشی در فرد به وجود بیاید.

از نظر علمی این تفكر چندان تأیید نمی‌شود زیرا ماندگاری قند در حد معمول در معده ضرورتا فرآیند تخمیر را در پی ندارد و در ضمن ما در فرهنگ خود غذاهایی را داریم كه یكی از اجزای آن میوه است یا به آن قند ساده اضافه می‌شود مثل خورش به، آلبالوپلو، شیرین‌پلو، شیربرنج یا شله‌زرد كه مصرف هیچ‌یك از آنها در حالت عادی با مشكل همراه نیست.

اگر میوه را به عنوان دسر در نظر بگیریم، مشروط بر آنكه حجم غذا بنا به استفاده از دسر كمتر شده باشد مصرف میوه بعد از غذا بد نیست اما با مصرف بلافاصله چای بعد از غذا تركیبات پلی‌فنولی موجود در آن جلوی جذب عناصر دوظرفیتی به‌خصوص آهن گیاهی یا دارویی را می‌گیرد در حالی كه جذب آهن موجود در منابع حیوانی نظیر گوشت به‌واسطه مصرف چای مهار نمی‌شود.

البته خوردن همزمان میوه و چای بعد از غذا از آنجا كه میوه ویتامین C دارد و جذب آهن را بیشتر می‌كند، درست نیست. از این‌رو، به خانم‌هایی كه در سن باروری هستند یعنی 13 تا 50 سال سن دارند، توصیه می‌کنم كه فاصله‌ای حدودا 2 ساعته را بین مصرف چای و غذا رعایت كنند.

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت ایران

کد: 7142 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۶ مرداد بازدید: 2338 ساعت: 12:43 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تهران در مسیر تبدیل به قطب گردشگری سلامت؛ صدور مجوز برای ۱۰ دفتر خدمات درمانی خارجی ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
2 جای خالی نظام ارزیابی شفاف در صنعت غذا و گردشگری ایران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۹ خرداد
3 چرا مصرف زیاد دارچین خطرناک است؟ ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۹ ارديبهشت
4 توسعه همکاری‌های دارویی ایران و چین ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
5 افزایش ۳ میلیون تن ظرفیت جذب ماده خام کشاورزی در سال جاری ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
6 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
7 عملکرد دولت سیزدهم در سرمایه گذاری ۱۴۰۱ يکشنبه ۶ شهريور
8 جذب نیروهای کار جدید با توسعه بخش کشاورزی/چه موقع صادرات اشتباه است؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳ مرداد
9 روش‌های جذب نذورات و اطعام نیازمندان در ماه محرم و صفر ۱۴۰۰ چهارشنبه ۲۷ مرداد
10 خواص لاغری تخم شربتی را بشناسید ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳۰ تير
11 قیمت هتل‌ها در تابستان تغییری ندارد/اتحادیه تخفیف نمی‌دهد ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۵ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  10برگزیده دنیای خوراکی ها لقمه: با توجه به تنوع مواد غذایی بیشتر ما برای انت...

  چه کسانی نمی‌توانند شیر سویا مصرف کنند؟ افرادی که به پروتئین شیر گاو حساس هستند، نمی‌توانن...

  11 عامل تغذیه‌ای اثرگذار بر افسردگی افسردگی یكی از شایع‌ترین مشكلات بهداشت روان است. ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

حجت الله ایوبی: نوروز سفره رنگین الهی بر زمین است پایگاه خبری لقمه: حجت الله ایوبی گفت: جشن نوروز جشن نیکی هاست و جشنواره رنگ، ما از دیار رنگیم و گرمی و آفتاب، چه زیبا گفت مختومقلی که نوروز سفره رنگین الهی بر زمین است و رنگ کجا و دشنه و جنگ کجا؟
مایکروفر خواص کدام مواد غذایی را از بین می برد مایکروفر یکی از مشهورترین و پر استفاده‌ترین لوازم خانگی در جهان است، نه تنها به دلیل این که به گرم کردن غذا در چند ثانیه کمک می کند، بلکه امکان پخت برخی وعده های غذایی در آب را نیز فراهم می کند. در حقیقت، هنگامی که برخی سبزیجات در این دستگاه پخته می شوند، آنها خواص بیشتری را در مقایسه با روش های پخت دیگر حفظ می‌کنند.
زیتون بخورید تا سکته نکنید و سرطان نگیرید برای اینکه وزنتان کاهش یابد، سکته نکنید، سرطان نگیرید، دچار آسم نشوید و برای ده‌ها فایده دیگر؛ حتماً زیتون مصرف کنید.
صنعتی به نام تولید اسنک اسنک‌ها، میان‌وعده‌هایی هستند که به طور موقت گرسنگی را برطرف می‌سازند و انرژی مختصری نیز برای انجام کار فراهم می‌کنند. پفک، چیپس و پاپ کورن از معروف‌ترین اسنک‌ها هستند.