با حضور مسئولان وزارت کشاورزی؛
نشان کیفیت محصولات زنبور عسل اکسیر رونمایی شد


طی مراسمی از نشان کیفیت محصولات و فرآورده های زنبور عسل اکسیر رونمایی شد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، مراسم رونمایی از نشان کیفیت محصولات و فرآورده های زنبور عسل اکسیر با حضور «علی اکبر مهرفرد» قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی، «حسن رکنی» معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام، «عفت رئیسی سرحدی» مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران عسل و «بهزاد بانکی‌پور» مدیرعامل صندوق توسعه سرمایه گذاری صنعت زنبور عسل، 16 مهرماه در ساختمان وزارت کشاورزی برگزار شد.


رکنی: صادرات عسل رکورد صادرات را شکسته است

«حسن رکنی» معاون وزیر در تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ایران با تولید 78 هزار تن عسل هشتمین تولیدکننده عسل در جهان است و با صادرات بیش از 5 هزار تن عسل رکورد صادرات کشور را شکسته است.

 

وی توضیح داد: یکی از موضوع های مورد بحث در وزارت جهاد کشاورزی موضوع ایجاد زنجیره یکپارچه تولید است، در این زمینه در بخش طیور نیز اقداماتی انجام شده، اما کافی نیست؛ در شروع کار 4 تا 5 درصد کار تولید در زنجیره‌ها بود که الان این رقم به 15 درصد رسیده و امیدواریم این رقم در شرایط مساعد به 80 درصد برسد.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در تولید عسل هم به فکر زنجیره تولید هستیم، بیان داشت: برخی محصولات تولیدش عایدات‌شان محدود است. به عنوان مثال تولید محصولات دام و طیور از آن پروتئینی حاصل می‌شود و در نهایت به مصرف می‌رسد، اما زنبور عسل عایداتش چندوجهی است. افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی در بخش زراعی و باغی و انجام عمل لقاح در محصولات کشاورزی حاصل وجود زنبور عسل در طبیعت است.

 

وی با اشاره به اینکه کار کردن روی توسعه زنبورداری بخش‌هایی دیگر از بخش زراعت و باغداری را هم برطرف می‌سازد، اظهار کرد: به غیر از عسل محصول دیگری که در دنیا از عملکرد زنبورعسل در کندو حاصل می‌شود، ژل رویال(غذای ملکه) است که ارزش افزوده زیادی عاید این صنعت می کند. در ایران از هر کندو به طور متوسط 10 تا 12 کیلوگرم عسل به دست می آید و در مقابل 10 تا 12 گرم ژل رویال حاصل می‌شود، تصریح کرد: هر کیلو عسل حدود 5 تا 6 دلار در بازار جهانی مبادله می‌شود، اما قیمت هر کیلو ژل رویال 300 تا 400 دلار است.

 

رکنی با اشاره به رونمایی از یک برند واحد برای عسل، گفت: با معرفی این برند امیدواریم فروشگاه‌های تحت عنوان این برند، فقط عسل های با برند معتبر را عرضه کنند.

 

رئیسی: زنبور عسل امنیت غذایی کشور را تأمین می‌کند

«عفت رئیسی سرحدی» مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران عسل در این مراسم گفت: بازارسازی و ارزش آفرینی برای محصولات و فرآورده های عسل یک خلاء در بخش کشاورزی ایران به شمار می رود چرا که زنبورداران ایرانی محصولی به نام عسل تولید می کنند که در توزیع و مصرف آن نقشی ندارند اما با معرفی این برند کاری فراتر از بازاررسانی با عنوان ارزش آفرینی برای محصول ایجاد شده است.

وی ادامه داد: سلامت، خوراک و امنیت غذایی مردم یک بحث ملی است و زنبور عسل باید به عنوان یکی از عناصر پایه مثل آب و خاک مورد توجه قرار گیرد اما حلقه مفقوده در این میان کاهش برداشت محصولات کشاورزی و قابل صادرات نبودن آن است.

رئیسی بیان کرد: البته به غیر از بازارسازی عدم توجه به نقش زنبور عسل در زمینه گرده‌افشانی، حفظ و حراست از اکوسیستم و افزایش محصولات کشاورزی یکی دیگر از خلاء های موجود است که بخش دولتی توجه چندانی به آن ندارند.

وی خاطرنشان کرد: تولید‌کنندگان به تنهایی قادر به تولید، بسته‌بندی، بازاریابی و صادرات نیستند و این برند یک زنجیره است که در کنار همه تولیدکنندگان قرار دارد.

مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران با بیان اینکه عسل ایران به دلیل نقش دارویی جزء بهترین عسل‌های دنیا است، گفت: متاسفانه نظارت بر مواد غذایی ما را از نوشتن مشخصات دارویی عسل بر روی انواع مختلف عسل منع کرده است.

وی تصریح کرد: برای اینکه اکسیر برند عسل ایران شود نیاز به سرمایه‌گذاری ملی داریم در حالی که 74 هزار زنبوردار در اقصی نقاط کشور در این حرفه مشغول هستند اما ماحصل تلاش آن ها به می‌رسد که کارخانجات لبنیات ما عسل درجه 3 را خریداری می‌کنند.

رئیسی با بیان اینکه زنبور عسل 70 درصد باعث دانه‌دار شدن دانه‌های روغنی می‌شود، گفت: با وجود 6.5 میلیون کلنی در کشور اختصاص ردیف بودجه به صنعت زنبورداری حق زنبورداران است. تولید کنندگان چینی از هر کندو 12 کیلو ژل رویال (غذای ملکه) بدست می‌آورند و ارز آوری این محصول برای چین دو برابر درآمد نفت بشکه‌ای 110 دلار است.

وی توضیح داد: زنبور عسل با پتانسیل مدیریت یک میلیون شغل سبز و نمونه بارز اقتصاد مقاومتی هنوز ردیف بودجه ندارد و ما می‌خواهیم در برنامه توسعه ششم ردپایی از زنبور عسل وجود داشته باشد. زنبور عسل امنیت غذایی کشور را تأمین می‌کند و اگر یک سال زنبور عسل در مزارعی مانند مزارع دانه های روغنی وجود نداشته باشد آنگاه باید ارز چند میلیون دلاری که صرف واردات می‌شود چندین برابر افزایش یابد.



بانکی‌پور: آزمایشگاه تایید کیفیت عسل ایرانی راه اندازی می‌شود

در ادامه، «بهزاد بانکی‌پور» مدیرعامل صندوق توسعه سرمایه گذاری صنعت زنبور عسل نیز از راه اندازی آزمایشگاه تایید کیفیت عسل طبیعی و حدود 40 نمایشگاه عسل طبیعی ایرانی در کشور خبر داد و گفت: تجاری‌سازی حلقه مفقوده در صنعت زنبور عسل است اما با تجاری‌سازی جذابیت سرمایه‌گذاری و اشتغال بیشتر شده و وضع معیشت زنبورداران بهبود می‌یابد. این صندوق طی 30 ماه فعالیت خود در همه حوزه‌هایی که صنعت زنبوداری در آن چالش دارد از جمله آموزش و توانمندی‌، حوزه نظام اطلاع رسانی و غیره نقش خود را به عنوان یک نهاد توسعه‌ای و جذاب کردن آن صنعت انجام داده است.

وی افزود: هدف از انجام این کارها در ماه‌های گذشته دو چیز است یکی جذابیت سرمایه‌گذاری در صنعت که باعث اشتغال و بهبود بهره‌برداری می‌شود و هدف دوم ارتقاء وضع معیشت زنبورداران است.

بانکی پور گفت: برای حفظ و نگاهداشت سرمایه‌ها در صنعت زنبورداری این برند قرار نیست تجاری باشد یا به رقابت با برندهای تجاری بپردازد بلکه نشان تایید کیفیتی است تا هم تولیدکنندگان با برند اکسیر بتوانند بهتر به بازارهای مصرف و صادراتی دسترسی پیدا کنند و هم مصرف کنندگان با این نشان بتوانند به راحتی و با خیال آسوده عسل طبیعی ایرانی را خریداری کنند.

وی تصریح کرد: معرفی برند اکسیر برای عسل ایرانی به معنای آن نیست که فقط این برند استاندارد است و سایر برندها تقلبی است بلکه به این معناست که اکسیر متعلق به همه زنبورداران و تولیدکنندگان واقعی عسل است که می توانند از آن برای افزایش درآمدها و سهم خود در بازار اقدام کنند و منافع و درآمدهای این برند تجاری در نهایت به تمام پرورش دهندگان زنبور عسل منتقل می‌شود.
 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 8279 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ پنج شنبه ۱۶ مهر بازدید: 1907 ساعت: 4:09 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 فعلا شارژ کالابرگ دهک‌های چهارم تا هفتم در دستور کار نیست ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
2 آیا مصرف زرده تخم مرغ برای کهنسالان مضر است؟ ۱۴۰۴ جمعه ۷ تير
3 آغاز مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۱۴۰۴ چهارشنبه ۵ تير
4 بازگشت ارز ترجیحی برای نهاده‌های دامی و برخی کالاهای اساسی ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
5 رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی کشور برای حفظ سلامت عمومی ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
6 ثبت‌ سفارش انبه تا ۱۰ خرداد ممنوع است ۱۴۰۴ شنبه ۴ خرداد
7 آیا آب قند برای نوزاد ضرر دارد؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱ خرداد
8 آقای معاون برنج ایرانی نزدیک ۳۰۰ هزار تومان؛ همچنان انکار می‌کنید؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۴ ارديبهشت
9 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
10 بیمه سلامت مازندران: شیوه پرداخت یارانه دارو و شیرخشک تغییر می‌کند ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
11 تورگردانان تصویر واقعی ایران را به دنیا نشان دهند/ ورود ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار گردشگر خارجی ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف زیاد نمک ممکن است عامل افزایش بیماری MS باشد پژوهشگران می‌گویند مصرف بیش از حد نمک ممکن است مقص...

  چرا بدن به منیزیم نیاز دارد؟ پایگاه خبری لقمه: منیزیم یکی از فراوان‌ترین مواد م...

  ۹ علت خون ریزی لثه را بشناسید افرادی که از نخ دندان استفاده می کنند، گاهی دچار خ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

سبزهای پرخاصیت تابستانی فصل تابستان یعنی تنوع میوه‌ها و سبزیجات تازه نه گلخانه‌ای که هر کدام هزار و یک خاصیت دارند. پس تا می‌توانید از این محصولات طبیعی نهایت بهره را ببرید.
خوراک های معروف هر شهر برای سفرهای شما سفر رفتن و تفریح و استراحت همیشه برای ما با یک حس خوب به اسم خوردن همراه بوده است. لذت خوردن غذاهای خوشمزه و جدید در شهرهای مختلف و در غذاخوری های سنتی یا بازارهای محلی یک شهر همیشه برای ما به یادماندنی و خاطره انگیز است. استفاده از خوراک های سنتی یک شهر می تواند شادی سفر ما را چند برابر کند.
نون با کچلیک و یک استراتژی غذایی پایگاه خبری لقمه: کلیپ کچلیک ثابت می کند که صنایع غذایی و رستوران های ما می توانند با بهره گیری خلاقانه و سالم از طریق ساخت کلیپ های سرگرم کننده به تبلیغ محصولات خود بپردازند
فست فودها و اختلال در سوخت و ساز بدن پایگاه خبری لقمه: پیر، جوان، کودک، چاق، لاغر، عادی، در هر شرایطی که هستید باید از خطرهای هر روز و هر شب رفتن به همبرگر فروشی و پیتزا فروشی آگاه باشید و سعی کنید دفعات این برنامه‌ها را به حداقل برسانید. اما اگر چاق هستید، به دانسته‌هایتان این را هم اضافه کنید، خطر فست فودها، علاوه بر چاق کردن افراد و افزایش خطر بیماری‌های قلبی، اختلال در سوخت و ساز بدن است که به ویژه در افراد چاق بیشتر است. یعنی آدم هایی که چاق هستند، بیشتر از افراد لاغر، از این غذاها آسیب می بینند.