کاهش خطر تصلب شریان با مصرف دوز بالای ویتامین D


پایگاه خبری لقمه: به گفته محققان، مصرف دوز بالا ویتامین D احتمالا ریسک سفتی عروق و تصلب شریان را که فاکتور پرخطر اصلی بیماری های قلبی-عروقی و مرگ است را در افراد چاق مواجه با کمبود این ویتامین کاهش می دهد.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه ، بیماری های قلبی علت اصلی مرگ در جهان هستند و حدود ۱۷.۷ میلیون مرگ در سال ۲۰۱۵ اتفاق افتاده که ۳۱ درصد تمام مرگ های جهان را شامل می شود.

یانبین دانگ، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه آگوستا آمریکا، در این باره می گوید: «دیواره های سخت عروق و کمبود ویتامین D ممکن است از عوامل احتمالی در تصلب شریان باشند.»

یافته ها نشان می دهد در حال حاضر میزان مصرف  ۴۰۰۰ IUs بالاترین میان دوز مصرف تلقی می شود که سختی عروق خونی را با سرعت بالا و حدود ۱۰.۴ درصد در طول چهار ماه کاهش می دهد.

مصرف ۲۰۰۰ IUs ویتامین D در طول مدت مشابه، میزان سفتی شریان ها را تا ۲ درصد کاهش می دهد.

به گفته محققان، «زمانیکه شریان ها سفت می شوند، سرعت موج ضربان قلب بالاتر می رود که موجب افزایش خطر بیماری کاردیومتابولیک در آینده می شود. بیماری کاردیومتابولیک شامل بیماری های دیابت، پرفشارخونی، چربی خون و بیماری های قلبی است.»

در این مطالعه، محققان افراد ۱۳ تا ۴۵ ساله را که همگی تا حدودی مبتلا به سفتی شریان ها بودند، بررسی کردند. این افراد به دلیل نقش ویتامین D در افزایش سلامت استخوان ها، دوز مختلفی از این ویتامین را مصرف می کردند.

ویتامین می تواند موجب توقف تکثیر سلول عضله صاف عروقی، فعال سازی ماکروفاژهای زباله خور و تشکیل کلسیم شود که همه این موارد می توانند در ضخیم شدن دیواره های رگ های خونی نقش داشته و مانع از انعطاف پذیری شوند.

ویتامین D همچنین موجب کاهش التهاب که مکانیسم اصلی چاقی مرتبط با ابتلا به بیماری عروق کرونر است می شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 13820 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۴ دي بازدید: 2616 ساعت: 2:39 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
2 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
3 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
4 توصیه هایی برای مصرف کنندگان وارفارین ۱۴۰۲ يکشنبه ۸ مرداد
5 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
6 ایرانی ها باید ویتامین D از کودکی تا سالمندی مصرف کنند ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ اسفند
7 خواص درمانی لبو را بدانید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
8 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
9 آشنایی با خواص گوشت بلدرچین برای طبع های سرد ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
10 کمبود ویتامین D با افزایش ریسک مرگ زودهنگام مرتبط است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
11 کاهش گرگرفتگی یائسگی با رژیم غذایی گیاهی کم چرب ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آیا نوشابه های انرژی زا واقعا موثرند؟ لقمه: بر اساس یافته های یک تحقیق جدید، احتمال دارد...

  غذاهای غیر خانگی آهن کافی ندارند یک کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان یزد گفت: مصرف ن...

  جلوگیری از سردرد در ماه رمضان با نوشیدن چای سبز لقمه: در ماه رمضان برای جلوگیری از سردرد، چای سبز ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

6 علت اضافه وزن در مردان اگر از خودتان می‌پرسید چرا زمانی که اکثر مردها روی ترازو می‌روند عقربه‌ی آن به سرعت شروع به چرخش می‌کند مطالعه‌ی این مطلب را از دست ندهید.
نشانه‌‌ های بیماری وبا چیست؟ وبا، یکی از بیماری‌های اسهالی است. بیماری ناشی از سمی است که توسط میکروب در روده افراد بیمار ترشح می‌شود. وبا در دو تا پنج درصد بیماران، اسهال شدید ایجاد می‌کند که شبیه آب برنج بوده و بی‌بو است یا گاهی بوی ماهی می‌دهد. اسهال شدید آبکی، استفراغ بدون احساس تهوع قبلی و عطش فراوان از علائم بیماری وبا هستند. نکته قابل توجه در بیماری وبا این است که در این بیماری، ‌دل درد یا دل پیچه وجود ندارد.کارشناسان بهداشتی توصیه می‌کنند در صورت وجود علائم فوق، فورا باید به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه شود.
با سوختگی‌های خفیف در آشپزخانه چه کنیم؟ مثلث آتش از 3 عامل گرما، اکسیژن و ماده سوختنی تشکیل‌شده و بی‌شک سهل‌انگاری در رعایت نكته‌های ساده ایمنی آشپزخانه، می‌تواند با ایجاد این مثلث خانه‌تان را به آتش بکشد...
نکاتی کلیدی برای پخت سالم ترین و خوشمزه ترین کباب ها لقمه: بیشتر خانواده های ایرانی به بیرون رفتن علاقه زیادی دارند، رفتن به طبیعت و درست کردن غذاهایی مانند کباب است اما اینکه بهترین، سالم ترین و خوشمزه ترین روش برای پخت انواع کباب چیست، سوالی است که در ادامه با اشاره به نکته هایی کوتاه و کاربردی به آن پاسخ خواهیم داد ...