حد مجاز مصرف پروتئین در ورزشکاران چقدر است؟


پایگاه خبری لقمه: پروتئین یکی از 3 ترکیب مهم بدن افراد است (همراه با کربوهیدرات و لیپید ها ) که در بدن نقش های مهمی دارند .

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، همه ما می دانیم آنزیم ها که نقش اصلی را در بدن برای تبدیل مواد به یکدیگر ایفا می کنند پروتئینی هستند پس در نتیجه بدن بدون پروتئین ها نمی تواند هیچ فعالیت و عملکردی داشته باشدعملا از بین می رود  . پس وجود پروتئین ها مهم است. بدن پروتئینی که وارد بدن می شود را به واحد سازنده آن یعنی آمینو اسید تجزیه و جذب می کند و با استفاده از آن ها پروتئین های مورد نیاز خود را می سازد.

پروتئین ها همانطور که گفته از آمینو اسید ها تشکیل شده که آن ها هم به دو گروه تقسیم می شوند:     

          

1- آمینواسید های ضروری که بدن قادر به ساخت آن ها نیست و باید از طریق رژیم غذایی تامین گردند.
 

 2- آمینواسید های غیر ضروری که بدن توانایی سنتز آن ها را دارد و کمبود آن ها به ندرت پیش می آید.
 

عملکرد پروتئین ها در ورزشکاران
 

ورزشکاران به علت بهبود یافتن  فعالیت بدنی شدید نیاز به صرف انرژی و مواد مغذی بیشتری نسبت به یک فرد معمولی دارند . پروتئین نقش مهمی در رژیم غذایی یک ورزشکار ایفا می کند به آن ها را در تعمیر و تقویت بافت های عضلانی کمک می کند . رژیم غذایی با پروتئین بالا در میان ورزشکاران بسیار رایج است .
نقش اصلی پروتئین در رژیم غذایی برای استفاده در فرایندهای مختلف آنابولیک بدن است. در نتیجه، بسیاری از ورزشکاران و مربیان این باور را دارند که ورزش با شدت بالا نیاز به پروتئین بیشتر دارد. این ناشی از این تصور که اگر پروتئین یا آمینواسید به راحتی در اختیار عضله قرار می گیرد و سنتز پروتئین را افزایش دهد. اما چقدر پروتئین واقعا لازم است؟ آیا مصرف پروتئین بیش از حد مفید است؟
 

میزان مصرف پروتئین
 

همانگونه که گفته شد ورزشکاران نسبت به افرادی معمولی نیاز بیشتری به مصرف پروتئین دارند و این  نصرف بیشتر بر عملکرد آن ها تاثیر می گذارد . اما این مسئله را باید یادآور شد که مصرف بیشتر پروتئین تا یک حدی باعث بهبود عملکرد ورزشکاران می شود و مصرف بیش از حد آن نه تنها تاثیر بیشتری ندارد بلکه مشکلات عمده ای را برای بدن افراد به وجود می آورد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
مشاوران تغذیه و همچنین منابع علمی میزان پروتئین دریافتی برای افراد معمولی و سالم را 8/0 تا 1 گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن در طی روز اعلام کردند . این مقدار برای ورزشکاران به 2/1 تا 5/1 گرم به ازای هر کیلوگرم در روز برای ورزشکاران توصیه شده است. مقدار بسیار زیاد از این توصیه نه تنها تاثیر چندانی ندارد بلکه باعث مشکلات دیگری می شود.

عوارض مصرف پروتئین زیاد
 

یکی از مشکلات عمده ای که با مصرف بیش از حد پروتئین ایجاد می شود مشکلات کلیوی  و کبدی است . با مصرف بیش از پروتئین بدن میزان مورد نیاز خودش را بر می دارد و اضافه را باید دفع کند که باعث فشار آمدن به کلیه و نارسایی های کلیه می شود همچنین مصرف بالای پروتئین میزان اسید اوریک ناشی از متابولیزه شدن پروتئین هاست(به علت داشتن نیروژن) را در خون بالا می برد و علاوه بر ایجاد سنگ کلیه باعث ایجاد درد در مفاصل نیز می شود.
 

یکی دیگر از موارد ممکن است پیش بیاید این است که با مصرف پروتئین بالا در رژیم غذایی به دلایلی ممکن است میزان کربوهیدرات مصرفی ( به دلیل جلوگیری از اضافه وزن) کم شود.در این شرایط بدن انرژی مورد نیاز خود را از چربی ها تامین می کند که زیادی این عمل باعث آزاد شدن اسید های چرب بسیاری در خون می شود و علاوه بر اینکه باعث چربی خون و مشکلات به دنبال آن پیش می آید ، این چربی ها نیز به کبد می رود و مشکلات کبدی از جمله کبد چرب ایجاد می کند.

گرداورنده: احسان صمدی فروشانی-امیرحسین بهرامی کیا
 

منابع: مجموعه مقالات PUBMED

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 10344 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۱ ارديبهشت بازدید: 3589 ساعت: 1:01 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ۱۹ ساعت برق رایگان برای کشاورزان با رعایت ۵ ساعته مدیریت مصرف برق ۱۴۰۴ سه شنبه ۷ خرداد
2 چرا مصرف زیاد دارچین خطرناک است؟ ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۹ ارديبهشت
3 سبک زندگی ناسالم در یزد/ فست فود بیشتر، تحرک کمتر ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
4 توصیه‌های غذایی در مسافرت ۱۴۰۴ شنبه ۱۰ فروردين
5 کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
6 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
7 آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
8 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
9 عامل اصلی افزایش قیمت برنج چیست؟/ بازار برنج متعادل می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
10 شش تاثیر کیفیت ظروف بر کیفیت غذا ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
11 مصرف مواد غذایی قاچاق خطرناک است ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  میوه و سبزیجات ،دوستدار سلامتی سالمندان پایگاه خبری لقمه: سبزیجات و میوه ها از اهمیت بالای...

  رژیم درمانی در فنیل کتونوری پایگاه خبری لقمه: رژیم درمانی تنها روش کنترل این ب...

  غذاهای پرنمك بر سیستم تعادل فرد تاثیر منفی می‌گذارد لقمه: یك متخصص شنوایی شناسی گفت: غذاهای پرنمك باعث...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

۵ تکنیک بازاریابی ویروسی پایگاه خبری لقمه: این گزارش درصدد است که به مفهوم، نحوه عملکرد، مزایا و معایب «بازاریابی ویروسی» بپردازد.
آیا لاغر شدن با آب امکان‌پذیر است؟ یک متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی بابیان اینکه یکی از عادت‌های غذایی غلط در ایران نوشیدن چای یا قهوه بلافاصله بعد از صرف هر وعده غذایی است، گفت: «این عادت غلط غذایی ممکن است به‌مرورزمان باعث بروز کم‌خونی مخصوصاً در خانم‌ها شود چراکه با رقیق شدن شیره‌های گوارشی عمل هضم به‌خوبی صورت نمی‌گیرد و همچنین ترکیبات موجود در چای مانع جذب برخی از املاح و مواد معدنی می‌شود که مهم‌ترین آن‌ها آهن مخصوصاً آهن با منشأ گیاهی است.»
آیا خواص سبزی ها با طبخ از بین می رود؟ یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه:«برخی از اجزای غذایی و مواد مغذی سبزی ها مثل ویتامین های محلول در آب و ویتامین C نسبت به حرارت و محیط قلیایی بسیار حساس بوده و حرارت می تواند به درجاتی خواص آن را از بین ببرد.» تاکید کرد:«برای حفظ ویتامین C سبزی ها به هنگام پخت، سبزی را به ناگهان در آب جوش بریزید.»
چه بخوریم تا ام اس نگیریم؟ بحران ویتامین دی این روزها در جماعت ایرانی به اوج خود رسیده و هشدارهای اهالی سلامت کشور را در پی داشته است.